Najboljša popolna oblačila za prave popotnike! 100% - Merino oblačila

Merino oblačila za potovanja: vrhunsko udobje in zaščita v vsakem vremenu

Popotniki vedno iščemo oblačila, ki niso le funkcionalna in udobna, temveč se tudi prilagajajo različnim vremenskim razmeram.

Moje prelomne izkušnje z merino volno segajo nazaj v leto 2015, ko sem se podala na osvajanje Mt. Kenye. Čeprav sem merino oblačila nosila že dober mesec pred potovanjem, sem šele med to avanturo popolnoma vzljubila njihove edinstvene lastnosti. To ni bila samo ljubezen; sčasoma se je razvila celo odvisnost od merino volne.

Oblačila za popotnike iz merino volne so edinstvena izbira, saj s svojimi krasnimi naravnimi lastnostmi pričarajo vrhunsko udobje in posledično tudi zdravje.

Če iščete oblačila, ki združujejo funkcionalnost, udobje in prilagodljivost, je merino volna nedvomno prava izbira. Moje osebne izkušnje na potovanjih kot tudi doma, so le kapljica v morju tega, kar merino volna lahko ponudi popotniški skupnosti. Prepustite se njenim čarom in dovolite, da postane nepogrešljiv del vaših potovanj.

oblačila za popotnike

Vir: Canva. Svoboda med potovanjem.

Odkrijte prednosti merino volne za popotnike

Lastnosti merino volne so me prepričale prav na vsakem koraku, ki sem ga naredila na Mt Kenyo. Takrat se jih v bistvu nisem toliko zavedala, kot se jih dandanes. In velikokrat se tudi že ponavljam in imam občutek, kot da sem pokvarjena plošča. Ampak je vredno.

Naravna termoregulacija

Merino volna je prava čarovnija narave, ko gre za ohranjanje optimalne telesne temperature. Njena edinstvena sposobnost prilagajanja toplote glede na okolico in potrebe telesa popotnika zagotavlja neprecenljivo udobje v različnih vremenskih razmerah. V hladnih okoljih ohranja toploto, medtem ko v toplejših pomaga odvajati odvečno toploto. Ta naravna termoregulacija naredi oblačila iz merino volne idealna za popotnike, ki se soočajo z nepredvidljivimi vremenskimi pogoji.

Antibakterijske lastnosti

Še ena izjemna lastnost merino volne, ki je ključna za popotniško izkušnjo, so njeni antibakterijski učinki. Naravne snovi v volni preprečujejo razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave. To pomeni, da lahko popotniki nosijo oblačila iz merino volne dlje časa brez skrbi glede neprijetnih vonjav. Ta lastnost je še posebej koristna pri dolgih poteh, kjer je dostop do pranja omejen.

Mehkoba in udobje

Merino volna ne ponuja le funkcionalnosti, temveč tudi izjemen občutek mehkobe in udobja med nošenjem. V nasprotju z drugimi volnami je merino volna neverjetno nežna do kože, kar pripomore k prijetnemu občutku na telesu. Popotniki cenijo to mehkobo, še posebej na daljših potovanjih, kjer udobje oblačil igra ključno vlogo.

oblačila za popotnike v dežju

Vir: Canva. Za deževne dni je najboljša rešitev anorak.

Primerjava z drugimi materiali

Sintetični materiali

Sintetični materiali so pogosta izbira med popotniki zaradi svoje lahke teže in hitrega sušenja, vendar se merino volna razlikuje in prinaša številne prednosti. Prvič, naravna termoregulacija merino volne je nekaj, česar sintetični materiali ne morejo ponuditi. Medtem ko sintetična oblačila hitro absorbirajo vlago, merino volna ohranja suhost, odbija odvečno vlago in s tem ohranja občutek suhosti na koži.

Antibakterijske lastnosti merino volne so še eno področje, kjer sintetika zaostaja. Sintetična oblačila pogosto zadržujejo neprijetne vonjave, medtem ko merino volna preprečuje razvoj bakterij, kar omogoča daljšo uporabo brez skrbi glede neprijetnega vonja. Hkrati merino volna ne draži kože, kar je pogosto težava pri sintetičnih materialih, še posebej na daljših potovanjih.

Bombažem

Bombaž je priljubljen material, vendar merino volna presega njegove zmogljivosti, zlasti za popotnike. Ena od ključnih razlik je v sposobnosti ohranjanja toplote v vlažnih pogojih. Medtem ko bombaž zadržuje vlago in postane hladen v mokrem okolju, merino volna ohranja svojo termoregulacijo, ohranja toploto in ostaja suha.

Poleg tega je bombaž težji in se počasneje suši, kar ni najbolj praktično za potnike, ki potrebujejo hitro sušeča oblačila. Merino volna je lahka, hitro se suši in ohranja svojo obliko, kar je ključno pri pakiranju za različne destinacije.

Zaradi svoje sposobnosti, da združuje udobje, funkcionalnost in trajnost, merino volna prekaša tako sintetične materiale kot tudi bombaž, kar jo postavlja v ospredje kot idealno izbiro za popotnike.

oblačila za popotnike  potni list

Vir: Canva. Brez potnega lista je potovanje skoraj nemogoče.

Merino volna v različnih vremenskih poogojih

Hladno vreme

Merino volna se izkaže kot zanesljiv partner v hladnih vremenskih razmerah, kjer je ohranjanje toplote ključno za udobje popotnika. Njena naravna termoregulacija deluje tako, da ohranja toploto blizu telesa, ne glede na zunanje temperature. Vlakna merino volne tvorijo mikroskopske zračne žepe, ki zadržujejo topli zrak in hkrati omogočajo prehajanje vlage stran od telesa. To pomeni, da popotniki ostanejo prijetno topli, ne da bi tvegali pregrevanje ali potenje, kar bi lahko privedlo do neugodja in morebitnih zdravstvenih težav.

Poleg tega je merino volna sposobna ohraniti svoje izolacijske lastnosti tudi v mokrem stanju, kar je ključno v vlažnih in hladnih pogojih. To omogoča popotniku, da ostane suh in topel tudi v primeru dežja ali snega, kar je neprecenljivo na potovanjih v zahtevnejše vremenske razmere.

Toplo vreme

V toplejših vremenskih pogojih merino volna še naprej blesti s svojo sposobnostjo dihanja. Oblačila iz merino volne omogočajo učinkovito odvajanje toplote od telesa, s čimer ohranjajo svežino in udobje popotnika. Naravna zračnost materiala preprečuje zadrževanje toplote, kar je ključno pri preprečevanju pregrevanja in neprijetnega potenja.

Poleg tega je merino volna izjemno lahka, kar omogoča enostavno gibanje in udobno nošenje v toplejših podnebjih. Njena mehkoba in nežnost do kože dodatno pripomoreta k udobnosti, kar je še posebej pomembno, ko se soočamo z visokimi temperaturami.

Sposobnost merino volne, da se prilagodi različnim temperaturnim ekstremom, jo naredi izjemno vsestransko in zanesljivo izbiro za popotnike, ki se podajajo v različne klimatske razmere.

oblačila za popotnike pakiranje

Vir: Canva. Pakiranje za naslednje potovanje.

Oblačila za potovanja: trendi in moda

Oblačila iz merino volne so postala nepogrešljiv del popotniške opreme, in razlog za to je globoko zakoreninjen v njihovih izjemnih lastnostih. Popotniki, ki stremimo k optimalnemu udobju in funkcionalnosti med potovanji, cenimo merino volno zaradi njenih edinstvenih lastnosti, kot so naravna termoregulacija in sposobnost preprečevanja neprijetnih vonjav. Prav tako je ključno, da so oblačila iz merino volne lahka, kar je pomembno pri pakiranju za daljša potovanja.

Popotniki, ki prisegamo na minimalizem, cenimo, da lahko oblačila iz merino volne opravljajo več funkcij, kar zmanjšuje potrebo po več kosih oblačil. To je še posebej pomembno pri potovanjih z omejenim prostorom za prtljago. Sposobnost, da ostanejo sveža in uporabna tudi po več dneh nošenja, je ključna prednost, zaradi katere merino volna postaja priljubljena izbira med popotniki vseh vrst.

Modni vidik

Poleg funkcionalnosti ima merino volna tudi svoj prostor v svetu mode, saj se odlično prilagaja sodobnim modnim trendom. Njena naravna tekstura in mehkoba dodata pridih elegance, hkrati pa ohranjata sproščen in neformalen videz, ki je priljubljen med popotniki. Oblačila iz merino volne so postala stalnica v mestnih okoljih, kjer se prepletajo s sodobnimi oblikovalskimi smernicami.

Pomembno je tudi poudariti, da je trajnost vse bolj pomemben vidik modne industrije, in merino volna izstopa kot naravni, obnovljivi vir. Popotniki, ki sledimo trajnostnim načelom, se zato vse pogosteje odločamo za oblačila iz merino volne, saj so ta proizvedena na okolju prijazen način in imajo dolgo življenjsko dobo.

Sposobnost merino volne, da združuje funkcionalnost, udobje in moden videz, jo postavlja v ospredje sodobnih popotniških trendov, kjer se praktičnost srečuje z estetiko.

oblačila za popotnike potovanje z avtobusom

Vir: Canva. Potovanje z avtobusom.

Popotniki, ne pozabite na vzdrževanje oblačil iz merino volne

Da bi ohranili visoko kakovost oblačil iz merino volne, je ključnega pomena, da sledimo pravilnim postopkom pranja. Najprej preverite navodila za nego na etiketi oblačila, saj se lahko razlikujejo med različnimi proizvajalci. Splošno pa velja, da je pranje ročno ali v nežnem ciklu pralnega stroja na hladni vodi najboljša izbira.

Uporabljajte nežen detergent, ki je primeren za volno, da ne poškodujete vlaken merino volne. Izogibajte se uporabi mehčalca, saj lahko ta zmanjša sposobnost oblačil za ohranjanje svojih lastnosti. Po pranju oblačila nežno stisnite, ne pa da jih vržete v sušilni stroj.

Pri sušenju oblačil iz merino volne se izogibajte neposredni sončni svetlobi, saj lahko ta poškoduje vlakna. Namesto tega oblačila posušite na zraku, vendar jih ne obešajte direktno na sonce. Pazite, da jih raztegnete, da ohranite njihovo obliko, in jih obračajte, da se enakomerno posušijo.

Če je nujno, da oblačila iz merino volne operete v pralnem stroju, uporabite vrečko za pranje volne, ki bo še dodatno zaščitila oblačila. Prav tako poskrbite, da bodo ostala ločena od oblačil z zadrgami ali drugimi grobimi materiali, ki bi lahko poškodovali vlakna.

Pravilno shranjevanje oblačil iz merino volne je ključnega pomena za ohranjanje njihove kakovosti. Ko jih ne nosite, jih shranjujte na hladnem in suhem mestu. Uporabite zračno omaro ali vrečke za shranjevanje, ki preprečujejo vdor prahu, vendar omogočajo kroženje zraka.

Pri sušenju po pranju se izogibajte obešanju oblačil iz merino volne na direktno sonce ali vroč zrak. Raje jih položite na ravno površino, da ohranite obliko. Prekomerno izpostavljanje soncu lahko povzroči izgubo barve in elastičnosti.

Pazite, da oblačila iz merino volne hranite stran od moljev in drugih škodljivcev. Uporaba posebnih vrečk ali sredstev za preprečevanje škodljivcev v omarah je priporočljiva.

Z upoštevanjem teh nasvetov za nego boste podaljšali življenjsko dobo oblačil iz merino volne in ohranili njihove edinstvene lastnosti, ki jih popotniki tako cenimo.

oblačila za popotnike potovanje dekle v gorah

Vir: Canva. Dekle v gorah.

Merino oblačila za potovanja: izkoristite prednosti merino volne

Popotniška garderoba je ključna za udobno in prijetno potovanje, zato je izbira pravih oblačil izredno pomembna. V naši spletni trgovini z oblačili smo specializirani za oblačila iz merino volne. Priporočam naslednja oblačila iz merino volne za različne namene:

Spodnje perilo

Merino volna ponuja odlično izbiro spodnjega perila za popotnike. Njena naravna termoregulacija ohranja svežino in suhost, medtem ko mehkoba omogoča udobno nošenje ves dan. Spodnje perilo iz merino volne je idealno za dolge dni potovanj, saj se prilagaja različnim vremenskim pogojem. V naši trgovini najdete slovensko spodnje perilo.

Majice in pajkice

Lahke in zračne merino majice ter elegantne pajkice iz merino volne so nepogrešljiv del popotniške garderobe. Omogočajo svobodo gibanja, hkrati pa ohranjajo udobje in svežino. Zaradi svoje hitre sušljivosti so praktična izbira za aktivne popotnike.

Tunike in puloverji

Elegantne tunike iz merino volne so idealne za večerne izlete ali obiske restavracij, saj združujejo stil in udobje. Moški puloverji s kapuco iz merio volne zagotavljajo toplino in so primerni za hladnejše destinacije.

Obleke in krila

Za popotnice, ki cenijo ženstvenost, so modne obleke in krila iz merino volne odlična izbira. Lahek material omogoča udobno nošenje, medtem ko naravna termoregulacija omogoča prilagoditev različnim temperaturam.

Oblačila iz merino volne predstavljajo nepogrešljiv del popotniške opreme, ki združujejo funkcionalnost, udobje in prilagodljivost. Njihova naravna termoregulacija omogoča udobno nošenje v vseh letnih časih, medtem ko antibakterijske lastnosti preprečujejo neprijetne vonjave, kar je ključno pri dolgih potovanjih. Sposobnost ohranjanja toplote v hladnih razmerah in dihanje v toplejših pogojih naredi merino volno izjemno prilagodljivo za različne vremenske pogoje.

Poleg funkcionalnosti se merino volna izkaže tudi kot modni trend, ki sledi sodobnim smernicam. Njena trajnost, lahka teža in elegantna tekstura jo postavljajo v ospredje popotniške mode.

Zaradi svoje vsestranskosti, udobja in trajnosti popotniki vse pogosteje izbiramo oblačila iz merino volne. Priporočamo, da ta edinstvena oblačila postanejo nepogrešljiv del vaše popotniške opreme, saj bodo izpolnila pričakovanja tako glede udobja kot tudi sloga na vsakem potovanju.

oblačila za popotnike hribi po snegu

Z Broncotom na poti na Lepi Vršič.

Najbolj pogosta vprašanja

Ali so oblačila iz merino volne primerna za vse letne čase?

Oblačila iz merino volne so izjemno prilagodljiva različnim letnim časom. Njihova naravna termoregulacija omogoča ohranjanje optimalne telesne temperature tako v hladnih zimskih mesecih kot tudi v toplih poletnih dneh. Popotniki lahko z zaupanjem nosijo oblačila iz merino volne v katerem koli letnem času, saj se material učinkovito prilagaja različnim vremenskim pogojem.

Kako se oblačila iz merino volne obnesejo pri potovanju z letalom?

Oblačila iz merino volne so odlična izbira za potovanje z letalom. Njihova lahka teža omogoča udobno nošenje, hkrati pa zadržujejo udobje in toploto med spremembami temperature v letalski kabini. Material tudi učinkovito odvaja vlago, kar zmanjšuje nelagodje ob dolgih poletih. Popotniki bodo cenili praktičnost in udobje oblačil iz merino volne med letenjem.

Ali obstajajo posebni načini za odstranjevanje madežev iz merino volne?

Odstranjevanje madežev iz merino volne zahteva nežen pristop. Priporočljivo je, da madež takoj obdelate z blagim detergentom in hladno vodo. Nežno vtrite madež, ne drgnite ga močno. Če madež ostane, poskusite s specializiranim sredstvom za odstranjevanje madežev, ki je primeren za volno. Vedno preverite etiketo za nego na oblačilu in upoštevajte navodila proizvajalca.

Kako se oOblačila iz merino volne primerjajo z drugimi naravnimi materiali?

Merino volna se izkaže kot izjemna v primerjavi z drugimi naravnimi materiali. V nasprotju z bombažem ohranja toploto tudi v vlažnih pogojih, kar je ključno pri potovanjih. V primerjavi s svilo je bolj trpežna, medtem ko se občuti mehkejša od grobe volne. Poleg tega ima naravne antibakterijske lastnosti, ki jih mnogi drugi naravni materiali ne zagotavljajo.

Ali je merino volna primerna za ljudi s kožnimi alergijami?

Merino volna je pogosto primerna tudi za ljudi s kožnimi alergijami. Zaradi svoje fine in nežne strukture je manj verjetno, da bo povzročila draženje kože v primerjavi z drugimi vrstami volne. Vendar pa se lahko posamezne reakcije razlikujejo, zato je priporočljivo opraviti preizkus na majhnem delu kože, preden se odločite za nošenje oblačil iz merino volne. Ljudje z zelo občutljivo kožo naj se posvetujejo z dermatologom pred nakupom.

Preostali merino blog zapisi

Darilo za valentinovo zanj

Darilo za valentinovo zanj lahko predstavlja pravi izziv, še posebej, če si želiš podariti nekaj resnično posebnega. Iščeš ideje, ki bi razveselile tvojega dragega in mu hkrati nudile nekaj edinstvenega, naravnega ter čarobnega. Kaj izbrati, da bo darilo resnično posebno?

Preberi več

Majice za motoriste iz merino volne

Majice za motoriste iz merino volne so postale moj zvesti sopotnik, ki mi je nudil udobje, zračnost in obenem ohranjal svežino – brez neprijetnih vonjav.

Preberi več

Merino oblačila ne oddajajo vonjav in ne smrdijo

Vem, da se naslednje bere neresnično: obstaja material, ki je naraven, v katerem ne smrdiš. Lahko ga nosiš več dni zapored brez pranja, s samo zračenjem. Po več dnevih oblačila preprosto opereš pod tekočo vodo na roke, posušiš in oblačila spet dišijo. 
Tudi sama sem dvomila. Dvomila v čarobne lastnosti merino volne. Ampak sem poskusila - najprej po lokalnih hribih, nato pa na 16 dnevnem potovanju v Keniji. Od hribov do morja - vedno v eni majici in dvojih spodnjih hlač.

Preberi več

Termoregulacija merino volne

Odkrijte, kako lahko termoregulacija telesa z merino volno postane del vašega vsakdana – udoben, eleganten in vedno prilagojen vašim potrebam.

Preberi več

Široki trakovi za ušesa iz merino volne

Ste tudi vi brez idej katero darilo za moškega ki ima vse izbrati? Ali pa iščete izvirno darilo? Naši široki trakovi za ušesa niso le modni dodatek, ti trakovi so idealno darilo za pohodnike, kolesarje, motoriste, smučarje in vse, ki cenijo vrhunsko kakovost.

Preberi več

Popolna oblačila za popotnike iz merino volne

Oblačila za popotnike iz merino volne so edinstvena izbira, saj s svojimi krasnimi naravnimi lastnostmi pričarajo vrhunsko udobje in posledično tudi zdravje.

Preberi več

Kako prati perilo da bo dišalo

Vonj ima velik vpliv na udobje nošenja perila. Ko se počutimo sveže in čisto, smo bolj sproščeni in imamo več samozavesti. To lahko vpliva na naše počutje in delovanje.

Preberi več

Težave s spanjem in motnje spanja

V zadnjem času vse bolj opažam, kako pomemben je za moje počutje kakovosten nočni spanec. K temu pripomorejo tudi ustrezna postelja, posteljnina in spodnja pižama.

Preberi več

Preležanine

Glavni vzrok je dalj časa trajajoč pritisk, ki ovira normalno prekrvavitev in povzroča nekrozo tkiva. Najpogosteje se pojavijo na predelih telesa, kjer so kosti bliže površini kože, kot so pete, komolci, križnica in boki.

Preberi več

Kapsulna garderoba: Minimalističen pristop iz merino volne

Kapsulna garderoba je način oblačenja, ki temelji na majhnem številu kakovostnih kosov, ki se med seboj dobro kombinirajo. Običajno vsebuje od 30 do 50 kosov oblačil, lahko pa tudi manj ali več.

Preberi več

Kreta potovanje z motorjem

Moje prvo daljše potovanje z motorjem je bilo na Kreto. Za Kreto sva se odločila, ker sem želela obiskati družino in prijatelje na poti. 

Preberi več

Hiperhidroza

Medtem ko je potenje naraven odziv telesa na povišano telesno temperaturo, pri ljudeh s hiperhidrozo ta proces presega običajne meje, neodvisno od zunanje temperature ali fizične aktivnosti.

Preberi več

Velebitska planinska pot

Za glavni dopust sva se z Marijanom odločila, da gremo prečit Velebit. Sej prehodit 170km v desetih dneh niti ni ne vem kaj. To pa že zmoremo!

Preberi več

Potenje med spanjem

Potenje med spanjem je pojav, ki ga mnogi ljudje izkusijo v različnih obdobjih svojega življenja.

Preberi več

Leopardji pes Bronco

Leopardji pes po imenu Bronco je postal direktor podjetja samo pol leta po skotitvi. Mlad, naiven in neumen z zelo občutljivim smrčkom za merino volno.

Preberi več

Merino volna in finost vlaken

Merino volna je znana po svoji raznolikosti, ki jo lahko razdelimo glede na finočo vlaken. Ta finoča se meri v mikronih, kjer manjša številka predstavlja tanjše in bolj mehko vlakno.

Preberi več

Kožne bolezni in oblačila

Kožne bolezni so raznolike narave in izvirajo iz različnih vzrokov. Koža je največji organ človeškega telesa in opravlja številne ključne funkcije, ki zagotavljajo naše zdravje in dobro počutje.

Preberi več

Sintetična vlakna

Primerjava med merino volno in sintetičnimi vlakni je ključnega pomena za potrošnike, ki želijo izbrati najboljši material za svoje potrebe, pa naj gre za oblačila, opremo ali domačo uporabo. 

Preberi več

Trajnostna moda v Sloveniji

Trajnostna moda ni le trend, ampak je osredotočena vizija za prihodnost modne industrije. V osnovi se nanaša na pristop k oblikovanju, proizvodnji in porabi oblačil, ki spoštuje okolje, ljudi in naravne vire.

Preberi več

Nadin bivak predstavitveni video

Lansko leto sem ustvarila svoj prvi predstavitveni video. Še sama ne morem verjeti, kako dobro se je izkazal, še posebej glede na to, da nisem imela preteklih izkušenj s tem. Vljudno vabljeni k ogledu - video je kratek in jedrnat.

Preberi več

Potenje v glavo in nadzor

Osebno se že od nekdaj spopadam s težavami potenja in se pogosto močno potim. Med športanjem se mi to sploh ne zdi moteče, saj se ob tem počutim še bolje.

Preberi več

Kam na izlet z motorjem, če ste motorist začetnik?

V motorističnem svetu je občutek svobode in povezanosti s cesto, ki ga ponuja motor, neprekosljiv. Če ste motorist začetnik, se morda še spoznavate z dinamiko vožnje na dveh kolesih, zato je pomembno, da svoje prve izlete načrtujete premišljeno in varno. 

Preberi več

Naravna oblačila iz merino volne

Naravna oblačila iz merino volne so naravno zračna in uravnavajo telesno temperaturo. Odkrij čarobnobnost merino volne.

Preberi več

Potenje in higiena

Higiena ima ključno vlogo pri ohranjanju zdrave kože ter preprečevanju neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo ob potenju. Pravilna higiena telesa in oblačil je temeljni korak k doseganju svežine in samozavesti v vsakodnevnem življenju.

Preberi več

Merino volna za motoriste

Merino oblačila za motoriste so izjemno pomembna oblačila, saj zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi, udobjem in zmogljivost med samo vožnjo. 

Preberi več

Trajnostna oblacila alternativa hitri modi

Modna industrija je na področju potrošniškega blaga problematična predvsem zato, ker vsako sezono (ali že mikrosezono) predstavi novo kolekcijo, nove smernice ali pa prek razprodaj vabi kupce h kupovanju novih oblačil in modnih dodatkov.

Preberi več

Prednosti merino volne za motoriste

Naravne antimikrobne lastnosti volne preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav, kar je izjemno pomembno za motoriste, ki se med vožnjo intenzivno potijo.

Preberi več

Kako pogosto naj perem merino majico?

Vzdrževanje merino oblačila je izjemno preprosto, a kljub temu izjemno pomembno. Zakaj? Namreč s pravim vzdrževanjem podaljšate življenjsko dobo vaših merino oblačil, dlje ostanejo mehka in udobna.

Preberi več

Zgodovina merino volne

Merino volna ima dolgo in bogato zgodovino, ki sega več stoletij nazaj. Je sinonim za kakovostna oblačila, ki zagotavljajo udobje in toplino. 

Preberi več

Merino ovce

Ovca, žival, ki je mobilna in uživa rastline, ki drugim prežvekovalcem ne teknejo, je idealna spremljevalka človeka, saj zadovoljuje vse njegove osnovne potrebe po hrani in oblačilih. Že nekje okoli tretjega tisočletja pred našim štetjem so se ovce razširile po večjem delu Sredozemlja.

Preberi več

Kaj je merino volna?

Merino volna je naravno vlakno, ki ga gojijo merino ovce. Je tanjša in mehkejša od navadne volne, zaradi česar jo je enostavno nositi ob koži. In ko nosite volno, pridobite veliko koristi.

Preberi več

Zakaj izbrati oblačila iz merino volne?

Merino združuje stil, udobje in zmogljivost v popolni, čudežni harmoniji.

Preberi več

Naravna izbira z antibakterijskimi lastnostmi

Kako merino volni uspe, da ne zasmrdi? To je posledica strukture volnenih vlaken: njihova površina spominja na strešnike (sintetična vlakna so gladka), v katerih se bakterije težko zadržijo v njih. Te bakterije so odgovorne za ta vonj. Poleg tega se vlaga absorbira neposredno v vlakna merino volne, zaradi česar se na koži nabira manj potu.

Preberi več

Prednosti merino volne

Zakaj bi morali razmisliti o nakupu oblačil iz tega naravnega materiala? Merino volna dražja kot sintetični materiali. Ampak,...

Preberi več

Kaj kupiti iz merino volne, če je še ne poznate?

Moj prvi nakup je bila ena merino majica. Nosila sem jo na potovanju po Keniji, z njo osvojila Mt Kenyo in od takrat sem odvisna od merino volne. Posledično je vsa moja garderoba iz merino volne.

Preberi več

Merino volna in zdrava jetra

Zdravje jeter je povezano s srcem, možgani, imunskim sistemom, kožo in prebavili. Povezano je z dobrim spancem, uravnoteženjem ravni sladkorja v krvi, nižanjem krvnega tlaka, hujšanjem, dobrim videzom in bolj mladostnim počutjem.

Preberi več

Koliko privarčuješ če nosiš merino majico?

Z majico iz merino volne privarčuješ veliko energije in ne samo to, tudi veliko denarja.

Preberi več

Ali je merino volna trajnostna?

Merino volna je veliko bolj fina in mehkejša od navadne volne. Merino volna na vseh področjih prekaša bombaž in sintetiko. Preberi si kako vpliva na okolje.

Preberi več

Atopijski dermatitis in ekcem

Merino volna me navdušuje kamorkoli grem, katere koli težave imam. Navsezadnje, je le naraven material. Ampak, ali lahko pomaga tudi pri atopijskem dermatitisu? 

Preberi več