Merino oblačila za motoriste - Merino oblačila

Majice in spodnje perilo za motoriste. Od motoristke.

Zdaj, ko že verjetno veš, da potrebuješ samo dve majici za naslednji moto izlet, verjamem da si v dvomih. Ne skrbi, skupaj bomo raziskali, kako je to mogoče!

Motoristi in motoristke se zelo dobro zavedamo, kako pomembna so udobna in funkcionalna oblačila. Ne le da oblačila zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi, ampak tudi vplivajo na udobje in zmogljivost med vožnjo. 

Moje prvo motoristično potovanje je bilo ključno, da sem začela iskati oblačila, v katerih bi se počutila udobno in čisto. Nisem vedela katera in kakšna oblačila spakirati, da na potovanjih nebi smrdela a hkrati mi oblačila nebi zasedla polovico kufra na motorju.

Poskusila sem različne materiale - od bombaža do sintetike, a noben ni izpolnil pričakovanj. Leta 2015 mi je prijatelj John povedal da potuje samo z dvema majicama, dvema spodnjima hlačama in dvoje parov nogavic. Seveda sem dvomila da je to možno več dni in tednov. Ampak sem poskusila in spoznala, da so oblačila iz merino volne tisto, kar potrebujem za svoj način življenja.

Prednosti merino volne za motoriste

Združitev naslednjih prednosti merino volne omogoča motoristom in motoristkam, da se počutimo udobno, zaščiteno in suho med vožnjo. Merino majice in spodnje perilo predstavljajo odlično izbiro za motoriste, ki želijo združiti funkcionalnost, udobje in trajnost v enem.

[1]

OPTIMALNO UDOBJE

Merino oblačila ob stiku s kožo ponujajo edinstven občutek prijetnosti, ki ga lahko primerjate s toplim objemom. Ne glede na to, ali ste na dolgi vožnji ali kratki avanturi, vam merino oblačila omogočajo, da se počutite udobno in sproščeno

Njihova neverjetna mehkoba in zračnost omogočata koži, da diha, kar zagotavlja občutek svežine in udobja ves dan. Poleg tega je merino volna naravno elastična, kar pomeni, da se oblačila prilagodijo obliki vašega telesa, ne da bi pri tem omejevala vaše gibanje.

merino skrbi za zdravje in udobje

LAHKA IN PROSTORSKO UČINKOVITA

Merino oblačila so resnično izjema v svetu oblačil. Z njihovo lahkoto in zmožnostjo, da zložena zavzamejo zelo malo prostora, so idealna za potovanja, še posebej, če se odpravljate na moto izlet

Njihova lahka struktura pripomore k temu, da boste komaj opazili, da jih imate na sebi, medtem ko njihova prostorska učinkovitost pomeni, da zavzamejo le majhen del vaše prtljage. To je še posebej koristno, če potujete z omejenim prostorom ali če želite maksimalizirati prostor za druge bistvene stvari. 

Poleg tega njihova izjemna zračnost in sposobnost hitrega sušenja omogočata, da so pripravljena za nošenje v zelo kratkem času. Tako lahko vedno ostanete sveži in se počutite udobno, ne glede na to, kje ste ali kaj počnete.

merino diha s kožo

VEČNAMENSKOST

Zaradi edinstvenih lastnosti merino volne so ta oblačila popolna izbira za skoraj vsako situacijo, ki jo lahko srečate na poti. Ne glede na to, ali se odpravljate na dolgo vožnjo s motorjem, na osvajanje gora ali pa samo na sprehod po mestu, merino oblačila ostanejo udobna in prilagodljiva za vse pogoje.

Termoregulacijske lastnosti merino volne omogočajo, da oblačila zadržijo toploto, ko je hladno, in sproščajo odvečno toploto, ko je vroče. To pomeni, da so merino oblačila idealna za uporabo skozi celo leto, pri čemer vam nudijo udobje in zaščito v vseh vremenskih razmerah.

Poleg tega merino oblačila zagotavljajo odlično zračnost in vlago-odvajalne lastnosti, kar pomeni, da ostanejo suha tudi med intenzivnimi fizičnimi aktivnostmi. Ta lastnost je še posebej koristna za motoriste, ki so lahko izpostavljeni dolgotrajni vožnji ali nenadnim vremenskim spremembam.

Merino oblačila so tudi lahkotna in zložljiva, kar pomeni, da ne zavzamejo veliko prostora v prtljagi. To omogoča, da jih enostavno vzamete s seboj na katero koli avanturo, ne da bi morali skrbeti za prekomerno težo ali prostor.

merino odvaja vlago

DOLGOTRAJNA SVEŽINA

Ena od ključnih prednosti merino volne je njena naravna antibakterijska lastnost, ki pomaga odpravljati neprijetne vonjave. Ta lastnost je izredno koristna za motoriste, ki preživijo več dni in tednov na poti

Oblačila iz merino volne lahko zato nosite več dni zapored, ne da bi se pojavil neprijeten vonj ali občutek mokrote. To pomeni, da vam merino oblačila omogočajo, da se počutite sveže in udobno, ne glede na to, kako dolgo ste že na poti

Poleg tega to pomeni, da lahko zmanjšate količino prtljage, saj vam ni potrebno nositi toliko rezervnih oblačil. Tako lahko uživate v svojih moto avanturah brez skrbi o pranju ali prekomerni prtljagi.

merino antibakterijska

TERMOREGULACIJSKE LASTNOSTI

Merino volna je naravno odporna na temperaturne spremembe, kar ji omogoča edinstveno sposobnost termoregulacije. To pomeni, da lahko oblačila iz merino volne ohranjajo vaše telo pri optimalni temperaturi, ne glede na vremenske razmere.

Ko je hladno, so vlakna merino volne zmožna zadrževati telesno toploto, kar ustvarja toplo izolacijsko plast okoli vašega telesa. To vam omogoča, da ostajate topli in udobni tudi v hladnejših mesecih ali na hladnejših vožnjah.

Ko pa je vroče, merino volna pomaga pri odvajanju toplote in vlage od telesa. Njeni vpojni mikro-kanali omogočajo hitro izhlapevanje znoja, kar pomaga hlajenju telesa in preprečuje pregrevanje. Poleg tega so oblačila iz merino volne naravno zračna, kar povečuje ta učinek hlajenja.

Ne glede na to, ali se vozite po sončni cesti ali pa prečkate hladni gorski prelaz, oblačila iz merino volne bodo pomagala uravnavati vašo telesno temperaturo, s čimer boste ostali udobni in osredotočeni na vožnjo.

merino REGULACIJA TELESA

MANJ OBLAČIL, VEČ PROSTORA = MANJ JE VEČ

Zaradi edinstvenih lastnosti merino volne, kot so odpornost proti neprijetnim vonjavam in sposobnost samočiščenja, je mogoče merino oblačila nositi več dni zapored, ne da bi jih bilo treba prati. To pomeni, da namesto, da bi  s seboj vzeli številne majice, potrebujete samo dve - eno za nošenje in eno za rezervo. 

Ne samo, da vam prihrani prostor v prtljagi, ampak tudi čas in energijo, ki bi ju porabili za pranje in sušenje oblačil. Poleg tega merino oblačila zavzamejo izjemno malo prostora in so lahka, kar omogoča večjo prostornost in manjšo težo prtljage. Na ta način lahko naredite več prostora za druge bistvene stvari, kot so orodje, prva pomoč, zemljevidi in druge potrebščine. Ta filozofija "manj je več" vam omogoča, da potujete bolj praktično, učinkovito in udobno.

merino sposobnost samočiščenja

ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

Ena od izstopajočih lastnosti merino oblačil je njihovo enostavno vzdrževanje, ki je zelo pomembno za motoriste, ki so na moto izletu. Merino volna je naravno odporna na umazanijo in neprijetne vonjave, kar pomeni, da ne potrebuje pogostega pranja. Dejansko lahko oblačila iz merino volne nosite več dni zapored, ne da bi se pojavil neprijeten vonj. Konec dneva jih enostavno prezračite in že so oprana z močjo zraka.

Ko ste na poti, jih enostavno operete brez mil in detergentov pod tekočo vodo. Ko se vrnete domov, jih operete v pralnem stroju in se hitro sušijo na zraku. 

To pomeni, da lahko z minimalnim trudom ohranite svoja merino oblačila sveža in pripravljena na naslednjo motoristično avanturo. Poleg tega se merino oblačila ne mečkajo, kar pomeni, da jih lahko zlahka zložite in pospravite v svojo prtljago, ne da bi se morali skrbeti za gube. Tako enostavno vzdrževanje merino oblačil zagotavlja, da boste vedno videti urejeni in se počutili udobno, ne glede na to, kje ste na cesti.

merino naravna oblačila

Pa sem jo končno stestiral. Majica iz prave merino volne. Vredna vsakega centa. Imaš jo lahko cel dan na sebi. Zjutraj in zvečer prijetno greje, ob vročini ali intenzivnem športanju vpija tvoj znoj. Ne menjam več za nobeno drugo zvenečo znamko. Šivana in dizajnirana v SLO. - Peter Štangelj, Peter Veter - motorist

Posebni kroji majic za motoriste in motoristke

Obožujem vožnjo z motorjem, vendar sem vedno pogrešala funkcionalna oblačila. Iskala sem oblačila, ki bi me grela, ko je hladno, in hladila, ko je vroče, ter, kar je najpomembneje, oblačila, v katerih se ne bi počutila neprijetno zaradi vonjav. Nenehno preoblačenje med vožnjo mi je povzročalo neudobje in s tem tudi zapravljalo dragocen čas. Hladni prelazi so predstavljali poseben izziv.

Ko sem odkrila merino volno, sem rešila polovico svojih težav. Kljub temu pa nisem bila popolnoma zadovoljna. Nisem našla oblačil s krojem, ki bi bila posebej prilagojena za nas, motoriste. Zato sem se odločila, da ustvarim svojo linijo oblačil - posebej oblikovano za udobje in zdravje motoristov. Hkrati ponuja tudi široko paleto možnosti za tiste, ki po napornem dnevu na motorju hrepenijo po objemu merino volne.

Moje majice so posebej oblikovane za motoriste. Z oprijetim in podaljšanim krojem so odlične kot prvi sloj oblačil. Še več, dodala sem jim podaljšan hrbtni del, da bi zagotovila, da vas ne bo zeblo in da vam veter ne bo prodrl v križ.

Zahvaljujoč merino volni, se lahko poslovite od neprijetnih vonjav med vožnjo.

Hej Nada, upam, da si dobro? Mi smo se ravno vrnili iz Dalmacije in priznam, nisem ti verjela!!! Nisem ti verjela, da mi v majici iz Merino volne ne bo vroče. Nisem verjela, da majica ne zasmrdi. Nisem verjela, da jo bom lahko nosila cel teden in v njej uživala. In nisem verjela, da je tako zelo krasna! Dokler nisem poskusila!!! Hvala ti!!! Zelo sem ti hvaležna za tako dragocen darilo, ki ga zdaj potrebujejo še ostali družinski člani. S tako opremo je veliko lažje potovati in "hribovati". Hvaležna sem, da sem te spoznala, saj imaš res plemenito poslanstvo. Verjamem, da ga bodo ljudje slej ko prej prepoznali. Uživaj v poletju. - Monika Golob Sluga

Spodnje perilo iz merino volne za motoriste in motoristke

Spominjam se dneva, ko sva se z motorji odpravila na morje. Bilo je vroče in občutila sem silno potrebo po stranišču. Zaradi vročine in potenja sem se mučila z oblačenjem hlač - oh, kako sem si želela pajkic, ki bi mi ponudile hlajenje, a hkrati ohranile toploto.

Na trgu sem odkrila pajkice iz merino volne, vendar so vse imele nizek pas in elastiko, ki je bila popolnoma neudobna za nas ženske, še posebej v tistih dneh, ko si želimo predvsem udobja. Nizek pas je pritiskal na moje ledvice in me je silil, da sem nosila dve majici - eno sem potisnila v hlače, drugo pa sem oblekla čez. Rezultat? Preprosto mi je bilo prevroče.

Tako sem se odločila, da pajkicam vdihnem malo lastne preobrazbe. Obogatila sem jih z različnimi dolžinami in visokim, dvojnim pasom, ki nežno objame in ščiti.

Oblikovala sem tudi merino spodnje perilo za motoriste, ki je neverjetno lahko in udobno. Izdelano je tako, da se popolnoma prilega telesu, kar omogoča svobodno gibanje med vožnjo. Poleg tega ima merino spodnje perilo antibakterijske lastnosti, kar preprečuje neprijeten vonj, ki se lahko nabira med dolgotrajno uporabo motorističnih oblačil.

Merino majice in spodnje perilo so zato odlična izbira za motoriste, ki si želijo udobno in kakovostno opremo za motoriste za svoje potovanje. Z merino oblačili se boste lahko osredotočili na uživanje v vožnji po najlepših cestah za motoriste, medtem ko vas bo oblačilo varno in udobno zaščitilo pred vremenskimi vplivi.

Nogavice iz merino volne

Preden sem odkrila čar merino volnenih nogavic, so bile moje izkušnje z nogavicami v motorističnih čevljih vse prej kot prijetne. Od predebelih, previsokih, pretankih, prenizkih, ... preprosto niso ustvarjale tistega pravega, udobnega občutka. Hkrati so pa po samo enem dnevu smrdele in imela sem vedno mokre noge.

Prav tako sem za vsak dan potrebovala nov par nogavic, kar je pomenilo precejšnjo količino prtljage - še posebej, ko sem najraje potovala samo z zadnjim kovčkom.

Zato sem se odločila, da vam ponudim različne modele nogavic. Od tanjših do debelejših, vključno z nizkimi modeli. Ko se odpravim na moto turo, imam vedno en par nogavic za motoristične čevlje - ob koncu dneva jih preprosto prezračim in jih lahko ponovno nosim. Dodaten par pa je vedno pri roki za pohodniške čevlje, če se odločim za pohod v hribe ali preprosto raziskovanje okolice.

Treba je poudariti, da merino volnene nogavice ne morejo biti izdelane izključno iz merino volne, zato so te nogavice mešanica, ki zagotavlja, da ohranijo svojo obliko in ne zdrsijo v čevlje. Tako ponujajo popolno ravnovesje med udobjem, funkcionalnostjo in vzdržljivostjo.

Udobna, funkcionalna in elegantna oblačila tudi po moto izletu

Zakaj bi merino volno nosili zgolj na motorju? Ko se enkrat predamo njenemu mehkemu objemu, želimo več. Več tega udobja, več te nežnosti. Merino volna nas popolnoma prevzame. Tudi mene je.

Moje telo se je razvadilo na to prefinjeno nežnost in zdaj zahteva izključno merino volno. Zato sem se odločila, da vam ponudim oblačila, ki jih lahko oblečete po moto turi, ko si želite sprostitve in udobja.

Posebej sem oblikovala tudi krilo za ženske, ki ga lahko nosite na tri različne načine - idealno za potovanja in trenutke, ko želite izžarevati eleganco. Je popolna dopolnitev vašega garderobnega arzenala, ko želite biti še posebej očarljive.

Merino volna, čudež narave

Če še vedno dvomiš, bodi brez skrbi. Prvi korak je majhen, a izjemno pomemben. Izberi svojo prvo majico iz merino volne in dovoli, da te prevzame njena edinstvena čarobnost. Spoznaj in občuti to magično izkušnjo, ki jo ponuja merino - ko jo enkrat preizkusiš, … postaneš enostavno odvisen od nje.

Da bi ti olajšala vzdrževanje tvojih novih merino oblačil in zagotovila njihovo dolgotrajnost, sem pripravila tudi natančna navodila za vzdrževanje. Ta navodila ti bodo pomagala pri skrbi za tvoja merino oblačila, da bodo ostala čudovita in udobna še dolga leta.

Merino blog in podcast

Poleg ponudbe merino oblačil, bi te rada povabila, da se potopiš v svet merino volne preko merino bloga in podcasta. Ta prostor sem namenila pisanju o merino volni, deljenju dragocenih informacij, razbijanju mitov in odgovarjanju na pogosta vprašanja. Blog sem pripravila z namenom, da bi te opremila z znanjem in te podprla na tvoji poti odkrivanja merino volne.

Če se soočaš z dvomi, naj te potolažim: popolnoma naravno je, da imaš vprašanja in zadržke. Zato sem tukaj, da ti pomagam premagati te dvome. Razumem, da je prehod na merino oblačila lahko velika odločitev, in z veseljem ti stojim ob strani, da bo ta prehod čim bolj nežen.

Odkrij svet merino volne in se pusti navdušiti nad njenimi neverjetnimi lastnostmi. Veselim se tvojih vprašanj in pogovora o tem, kako lahko merino volna obogati tvoje življenje.

Ko obiščete našo spletno stran, samodejno namestimo potrebne piškotke v vašo napravo, da se lahko naša spletna stran pravilno prikazuje in deluje. V vašo napravo lahko namestimo tudi neobvezne analitične in marketinške piškotke, če izberete možnost »Sprejmi vse«. Ti piškotki zbirajo in analizirajo različne informacije o vaši interakciji z našim spletno stranjo in drugimi spletnimi mesti za ciljno usmerjeno oglaševanje.

Prosimo, kliknite gumb  Sprejmi vse, če se strinjate z uporabo vseh vrst piškotkov ali zavrnite neobvezne piškotke s klikom na Zavrni vse '. Za več informacij si oglejte našo Politiko piškotkov.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Merino oblačila
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.