Merino volna - Merino oblačila

Merino volna: Naravna izbira z antibakterijskimi lastnostmi

Merino volna deluje antibakterijsko, zato se lahko le z nekaj oblačili odpravite na vaše naslednje motoristično potovanje.

Antibakterijske lastnosti pri volni igrajo pomembno vlogo pri izbiri oblačil in tekstilnih izdelkov. Ena izmed naravnih izbir, ki izstopa po svojih edinstvenih lastnostih, je merino volna. Merino volna je pridobljena iz volne merino ovce, ki izvira iz Španije. Ta posebna vrsta volne se ponaša z izjemno mehkobo, finostjo merino vlaken ter tudi z antimikrobnimi lastnostmi. 

Antibakterijske lastnosti merino volne jo naredijo za odlično izbiro za ljudi, ki želijo ohraniti higieno in svežino svojih oblačil ter tekstilnih izdelkov. V tem članku bomo raziskali, kako merino volna doseže svoje antibakterijske učinke, prednosti merino volne in kako te prednosti občutite. 

merino ovca antibakterijska

Kaj je merino volna?

Kaj je merino volna? Merino volna je visokokakovostna naravna vlakna, pridobljena iz volne merino ovce. 

Merino ovce so posebna pasma ovac, ki izvira iz Španije, danes pa se gojijo po vsem svetu, vključno z Avstralijo, Novo Zelandijo in drugimi državami. Te ovce so prilagojene različnim podnebnim razmeram in proizvajajo volno izjemne kakovosti.

Edinstvene značilnosti merino volne so tisto, kar jo ločuje od drugih vrst volne. Njena vlakna so izjemno fina, mehka in prilagodljiva. Prav ta finost vlaken daje merino volni njeno izjemno mehkobo in udobje pri nošenju. Poleg tega je merino volna tudi zelo lahka, kar omogoča dobro zračnost in dihanje kože.

Merino volna je priljubljena izbira zaradi svoje sposobnosti termoregulacije, kar pomeni, da ohranja telesno temperaturo v različnih vremenskih pogojih. To pomeni, da vas bo merino volna ohranjala toplo v hladnih razmerah, hkrati pa vas bo ohladila v vročini.

Ne le da so merino oblačila prijetna za vsakodnevno nošenje, hkrati preprečujejo tudi preležanine.

Vse te značilnosti skupaj s prisotnostjo antibakterijskih lastnosti naredijo merino volno edinstveno in zaželeno tako med ljubitelji naravnih materialov kot tudi med tistimi, ki iščejo visoko kakovostna oblačila in tekstilne izdelke.

[1]

merino volna antibakterijska ovca

Antibakterijske lastnosti merino volne

Merino volna se ponaša z izjemnimi antibakterijskimi lastnostmi, kar jo naredi še bolj privlačno kot naravni material. Obstaja več dejavnikov, ki omogočajo merino volni, da deluje kot učinkovit antibakterijski material.

Ena izmed ključnih značilnosti merino volne je njena naravna obrambna sposobnost proti bakterijam. Merino ovce so razvile poseben mehanizem, ki jim omogoča preživetje v različnih okoljih. Vlakna merino volne vsebujejo beljakovino, imenovano lanolin, ki ima naravne antimikrobne lastnosti. Ta beljakovina deluje kot naravni obrambni mehanizem proti bakterijski rasti.

Številne znanstvene raziskave so potrdile antibakterijske lastnosti merino volne. Na primer, študija objavljena v reviji "Applied and Environmental Microbiology" je pokazala, da merino volna zavira rast bakterij, vključno z E. coli in Staphylococcus aureus. Druga študija, objavljena v reviji "Textile Research Journal", je raziskovala učinke merino volne na odstranjevanje bakterij in je potrdila, da je merino volna učinkovita pri zmanjševanju bakterijskega onesnaženja.

[2]

Ti znanstveni dokazi podpirajo trditve o antibakterijskih lastnostih merino volne. Zahvaljujoč svojemu naravnemu obrambnemu mehanizmu in sposobnosti zaviranja rasti bakterij, je merino volna odlična izbira za tiste, ki želijo oblačila in tekstilne izdelke, ki so higienski in ohranjajo svežino dlje časa.

Prednosti merino volne

Prednosti merino volne so uporabne v različnih situacijah. Njen edinstven kombinacija lastnosti zagotavlja optimalno udobje, zračnost ter termoregulacijo. Tu so nekatere prednosti, ki jih prinaša antibakterijska merino volna:

UDOBJE: Merino volna je izjemno mehka in nežna na koži, kar zagotavlja izjemno udobje pri nošenju. Volna je elastična, kar omogoča, da se prilagodi gibanju telesa, kar je še posebej pomembno pri aktivnostih na prostem ali športu.

ZRAČNOST: Merino volna ima naravne zračne prostore med vlakni, kar omogoča dobro kroženje zraka. To pomaga odvajati odvečno vlago iz telesa in preprečuje občutek vlažnosti ali zadrževanja toplote. 

TERMOREGULACIJA: Merino volna je znana po svoji sposobnosti termoregulacije, kar pomeni, da ohranja telesno temperaturo v različnih vremenskih pogojih. V hladnih razmerah volna ohranja toploto, medtem ko v vročini pomaga pri hlajenju telesa.

ANTIBAKTERIJSKE LASTNOSTI: Antibakterijske lastnosti merino volne preprečujejo rast bakterij in zmanjšujejo neprijetne vonjave. To je še posebej koristno pri športnih oblačilih, nogavicah, spodnjem perilu in drugih oblačilih, ki so izpostavljena telesnemu naporu.

Antibakterijska merino volna prinaša koristi tako posameznikom kot tudi okolju. Posamezniki lahko uživajo v svežini, udobju in zanesljivosti, ki jih zagotavlja merino volna. Hkrati pa se zmanjša potreba po pogostem pranju merino majic, kar omogoča varčevanje z vodo in energijo ter podpira trajnostno življenjsko slog. Merino volna in varčeva

S svojimi naravnimi lastnostmi in pozitivnimi učinki na posameznike in okolje je antibakterijska merino volna prava izbira za vse, ki cenijo kakovost, udobje in trajnostnost. 

[3]

Vse te prednosti omogočajo, da se lahko odpraviš na motoristično potovanje s samo dvema majicama, dvojima paroma nogavic ter dvojima spodnjima hlačama. Sprva tudi sama nisem verjela, dokler se nisem odpravila na 4 dnevni samostojni pohod na Mt Kenijo, na višini 4985m. Preberi si več tukaj o najini izkušnji. [4] Kreta potovanje z motorjem in kako sem potovala v samo dveh majicah, pa v tem zapisu.

Pripravila sem tudi zapis o Velebitski planinski poti, v kateri sem prehodila 4 dni v eni majici. Drugo sem imela za spanje. 

Nasveti za nego merino volne

Pravilna nega oblačil in izdelkov iz antibakterijske merino volne je ključnega pomena za ohranjanje njihove kakovosti in antibakterijskih lastnosti. Tu je nekaj nasvetov, kako pravilno skrbeti za merino volno:

NEŽNO PRANJE: Pri pranju oblačil iz merino volne uporabite nežen cikel pranja (program za volno), ki nežno obdeluje vlakna. Uporabite hladno vodo in izogibajte se močnim mehanskim trenjem, da preprečite poškodbe vlaken.

UPORABA BLAGIH DETERGENTOV: Izberite naravne, blage detergent, ki ne vsebujejo agresivnih kemikalij. Ti detergenti bodo pomagali ohranjati antibakterijske lastnosti merino volne, hkrati pa bodo nežni do vlaken.

ROČNO PRANJE: Če želite biti še bolj previdni, lahko oblačila iz merino volne perete ročno. Uporabite blag detergent in nežno gnetite oblačila, nato pa jih temeljito izperite s hladno vodo.

SUŠENJE NA ZRAKU: Pri sušenju oblačil iz merino volne se izogibajte sušilnemu stroju. Namesto tega jih položite na ravno površino ali obešajte na obešalnik in jih sušite na zraku. Ne izpostavljajte jih neposredni sončni svetlobi, saj lahko to poškoduje vlakna.

PRAVILNO SHRANJEVANJE: Shranjujte oblačila iz merino volne na suhem mestu, stran od vlage in neposredne svetlobe. Pred shranjevanjem jih posušite v celoti, da se izognete nastanku plesni ali neprijetnih vonjav.

S pravilno nego boste podaljšali življenjsko dobo oblačil iz merino volne in ohranili njihove antibakterijske lastnosti, kar vam bo omogočilo uživanje v njihovi svežini in udobju dlje časa.

[5]

Najbolj pogosta vprašanja in odgovori (FAQ)

Kaj so najpogostejše uporabe merino volne?

Antibakterijska merino volna ima širok spekter uporab. Najpogosteje se uporablja za izdelavo oblačil, kot so puloverji [6], jopiči, nogavice, kape in rokavice. Prav tako je priljubljena za spodnje perilo, športna oblačila, spalne vreče in obutev. Poleg tega se antibakterijska merino volna uporablja tudi za izdelavo odej, preprog, vzglavnikov in drugih tekstilnih izdelkov.

Ali lahko merino volno nosim tudi, če imam alergijo na volno?

Merino volna je običajno dobro prenašana tudi pri ljudeh z alergijo na volno. Ker so vlakna merino volne izjemno fina in nežna, je manj verjetno, da povzročajo draženje kože, ki je pogosto povezano z alergijami na volno. Vendar pa je vsak posameznik drugačen, zato je priporočljivo preizkusiti oblačila iz merino volne in opazovati morebitne reakcije kože.

Majčka je že na preizkusu, zdej sem 1h v njej pometala okoli hiše, sem imela na vrhu samo eno majico bombažno dolgi rokav, pihalo, sem švicala ampak sploh nisem čutila hlada, pa po 1min ko sem prišla v hišo sem bila že suha 👌👌👍  top, hvala I tebi 🥰 Ne slačim jo več. 😃  zdej ti bom pokupila se vse drugo I pol me ne bojo več poznali po onem črnobelem šekastem pse nego bojo rekli to ti je ona ki ima skos ono rjavo majčko I črne pajkice oblečene 😆😆😆

Po enem dnevu uporabe:

Super je res, po celem danu v službi ja ni neznam da jo imam gor. No zdej grem še spat z njo. 😆🥰  pa še dima od cigaret se ni napila ko sem bila v kadilnice s sodelavko, drgac takoj smrdis, ja ko ne kadim mene to moti ta smrad, cigaretni dim sam po sebi pa ne, tako da top top top. - Minela Jakofčič

Ali antibakterijska lastnost merino volne izgine s časom ali pranjem?

Antibakterijska lastnost merino volne je običajno trajna in se ne izgubi s časom ali pranjem. Naravna prisotnost lanolina, ki deluje protibakterijsko, je del strukture volne in ostane učinkovita tudi po več pranjih. Vendar pa je pomembno upoštevati pravilno nego oblačil iz merino volne, da ohranite njihove lastnosti. Uporaba blagih detergentov, nežno pranje in sušenje na zraku bodo pripomogli k ohranjanju antibakterijskih lastnosti volne dlje časa.

Kako lahko prepoznam kakovostno antibakterijsko merino volno?

Pri izbiri kakovostne antibakterijske merino volne je priporočljivo upoštevati naslednje smernice:

  • Izbirajte izdelke iz certificirane merino volne, kar zagotavlja visoko kakovost in trajnost.
  • Poiščite ugledne blagovne znamke, ki slovijo po kakovosti svojih izdelkov iz merino volne.
  • Preberite ocene in izkušnje drugih kupcev, da se prepričate o zadovoljstvu z izbrano merino volno.

Sledenje tem smernicam vam bo pomagalo izbrati kakovostno antibakterijsko merino volno, ki bo nudila najboljše lastnosti in udobje ter trajala dlje časa.

Kako deluje antibakterijska lastnost merino volne?

Antibakterijska lastnost merino volne izhaja iz naravnega lanolina, ki je prisoten v vlaknih. Lanolin deluje protibakterijsko in preprečuje razmnoževanje bakterij, kar ohranja oblačila iz merino volne sveža in higienska.

Ali lahko merino volno nostim tudi, če imam občutljivo kožo?

Da, merino volna je pogosto dobro prenašana tudi pri ljudeh z občutljivo kožo. Zaradi svoje fine in nežne teksture je manj verjetno, da bi povzročala draženje ali srbenje.

Ali lahko merino volno nosim tudi med poletjem?

Merino volna ima odlične termoregulacijske lastnosti. Zaradi svoje zračnosti in sposobnosti uravnavanja temperature je primerna tako za hladnejše kot tudi toplejše vremenske razmere, vključno s poletjem.

Kako pogosto naj perem oblačila iz merino volne?

Priporočljivo je, da oblačila iz merino volne perete po potrebi in glede na njihovo stopnjo umazanosti. Ker je merino volna odporna proti bakterijam, se lahko oblačila nosijo večkrat pred pranjem.

Kako se merino volna primerja z drugimi vrstami volne?

Merino volna je znana po svoji mehkobi, finosti in udobju. V primerjavi z drugimi vrstami volne je merino volna manj groba in manj verjetno povzroča srbenje. Prav tako ima boljše termoregulacijske lastnosti in je lahko bolj zračna.

Kateri detergenti so primerni za pranje merino volne?

Priporočljivo je uporabljati blage in naravne detergente, ki ne vsebujejo agresivnih kemikalij. Obstajajo tudi posebni detergenti, namenjeni pranju volnenih oblačil, ki so primerni za uporabo pri merino volni. 

[7] 

Že dolga leta uporabljam Sonettov detergent za volno in svilo. Hkrati jim pa 2 x letno privoščim dodatno kuro z lanolinom.

[8]

Kateri detergenti so primerni za pranje merino volne?

Priporočljivo je sušenje oblačil iz merino volne na zraku, na ravni površini, stran od neposredne sončne svetlobe. Izogibajte se sušenju na visokih temperaturah, kar lahko povzroči krčenje ali deformacijo oblačil.

Ali merino volna preprečuje neprijetne vonjave?

Antibakterijska lastnost merino volne pomaga preprečevati razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave. Zato so oblačila iz merino volne običajno manj nagnjena k zadrževanju vonjav.

Ali obstaja kakšen certifikat za kakovost antibakterijske merino volne?

Pri izbiri antibakterijske merino volne lahko iščete izdelke z ustreznimi certifikati, kot je na primer certifikat o organski pridelavi ali certifikat o kakovosti volne. Ti certifikati zagotavljajo visoko kakovost in skladnost z določenimi standardi.

Merino volna se je izkazala kot naravni material z impresivnimi antibakterijskimi lastnostmi, ki lahko učinkovito zavira rast bakterij in ohranja oblačila ter izdelke sveža in higienska. Njena vsestranskost omogoča široko paleto uporabe, od oblačil do posteljnine in športne opreme. Pomembno je spodbujati raziskovanje in uporabo antibakterijske merino volne, saj ponuja naravno alternativo sintetičnim antibakterijskim materialom. Z izbiro merino volne lahko izkoristimo njene edinstvene lastnosti, zagotovimo udobje, zračnost ter poskrbimo za higieno in dobro počutje.

[9]

Preostali merino blog zapisi

Darilo za valentinovo zanj

Darilo za valentinovo zanj lahko predstavlja pravi izziv, še posebej, če si želiš podariti nekaj resnično posebnega. Iščeš ideje, ki bi razveselile tvojega dragega in mu hkrati nudile nekaj edinstvenega, naravnega ter čarobnega. Kaj izbrati, da bo darilo resnično posebno?

Preberi več

Majice za motoriste iz merino volne

Majice za motoriste iz merino volne so postale moj zvesti sopotnik, ki mi je nudil udobje, zračnost in obenem ohranjal svežino – brez neprijetnih vonjav.

Preberi več

Merino oblačila ne oddajajo vonjav in ne smrdijo

Vem, da se naslednje bere neresnično: obstaja material, ki je naraven, v katerem ne smrdiš. Lahko ga nosiš več dni zapored brez pranja, s samo zračenjem. Po več dnevih oblačila preprosto opereš pod tekočo vodo na roke, posušiš in oblačila spet dišijo. 
Tudi sama sem dvomila. Dvomila v čarobne lastnosti merino volne. Ampak sem poskusila - najprej po lokalnih hribih, nato pa na 16 dnevnem potovanju v Keniji. Od hribov do morja - vedno v eni majici in dvojih spodnjih hlač.

Preberi več

Termoregulacija merino volne

Odkrijte, kako lahko termoregulacija telesa z merino volno postane del vašega vsakdana – udoben, eleganten in vedno prilagojen vašim potrebam.

Preberi več

Široki trakovi za ušesa iz merino volne

Ste tudi vi brez idej katero darilo za moškega ki ima vse izbrati? Ali pa iščete izvirno darilo? Naši široki trakovi za ušesa niso le modni dodatek, ti trakovi so idealno darilo za pohodnike, kolesarje, motoriste, smučarje in vse, ki cenijo vrhunsko kakovost.

Preberi več

Popolna oblačila za popotnike iz merino volne

Oblačila za popotnike iz merino volne so edinstvena izbira, saj s svojimi krasnimi naravnimi lastnostmi pričarajo vrhunsko udobje in posledično tudi zdravje.

Preberi več

Kako prati perilo da bo dišalo

Vonj ima velik vpliv na udobje nošenja perila. Ko se počutimo sveže in čisto, smo bolj sproščeni in imamo več samozavesti. To lahko vpliva na naše počutje in delovanje.

Preberi več

Težave s spanjem in motnje spanja

V zadnjem času vse bolj opažam, kako pomemben je za moje počutje kakovosten nočni spanec. K temu pripomorejo tudi ustrezna postelja, posteljnina in spodnja pižama.

Preberi več

Preležanine

Glavni vzrok je dalj časa trajajoč pritisk, ki ovira normalno prekrvavitev in povzroča nekrozo tkiva. Najpogosteje se pojavijo na predelih telesa, kjer so kosti bliže površini kože, kot so pete, komolci, križnica in boki.

Preberi več

Kapsulna garderoba: Minimalističen pristop iz merino volne

Kapsulna garderoba je način oblačenja, ki temelji na majhnem številu kakovostnih kosov, ki se med seboj dobro kombinirajo. Običajno vsebuje od 30 do 50 kosov oblačil, lahko pa tudi manj ali več.

Preberi več

Kreta potovanje z motorjem

Moje prvo daljše potovanje z motorjem je bilo na Kreto. Za Kreto sva se odločila, ker sem želela obiskati družino in prijatelje na poti. 

Preberi več

Hiperhidroza

Medtem ko je potenje naraven odziv telesa na povišano telesno temperaturo, pri ljudeh s hiperhidrozo ta proces presega običajne meje, neodvisno od zunanje temperature ali fizične aktivnosti.

Preberi več

Velebitska planinska pot

Za glavni dopust sva se z Marijanom odločila, da gremo prečit Velebit. Sej prehodit 170km v desetih dneh niti ni ne vem kaj. To pa že zmoremo!

Preberi več

Potenje med spanjem

Potenje med spanjem je pojav, ki ga mnogi ljudje izkusijo v različnih obdobjih svojega življenja.

Preberi več

Leopardji pes Bronco

Leopardji pes po imenu Bronco je postal direktor podjetja samo pol leta po skotitvi. Mlad, naiven in neumen z zelo občutljivim smrčkom za merino volno.

Preberi več

Merino volna in finost vlaken

Merino volna je znana po svoji raznolikosti, ki jo lahko razdelimo glede na finočo vlaken. Ta finoča se meri v mikronih, kjer manjša številka predstavlja tanjše in bolj mehko vlakno.

Preberi več

Kožne bolezni in oblačila

Kožne bolezni so raznolike narave in izvirajo iz različnih vzrokov. Koža je največji organ človeškega telesa in opravlja številne ključne funkcije, ki zagotavljajo naše zdravje in dobro počutje.

Preberi več

Sintetična vlakna

Primerjava med merino volno in sintetičnimi vlakni je ključnega pomena za potrošnike, ki želijo izbrati najboljši material za svoje potrebe, pa naj gre za oblačila, opremo ali domačo uporabo. 

Preberi več

Trajnostna moda v Sloveniji

Trajnostna moda ni le trend, ampak je osredotočena vizija za prihodnost modne industrije. V osnovi se nanaša na pristop k oblikovanju, proizvodnji in porabi oblačil, ki spoštuje okolje, ljudi in naravne vire.

Preberi več

Nadin bivak predstavitveni video

Lansko leto sem ustvarila svoj prvi predstavitveni video. Še sama ne morem verjeti, kako dobro se je izkazal, še posebej glede na to, da nisem imela preteklih izkušenj s tem. Vljudno vabljeni k ogledu - video je kratek in jedrnat.

Preberi več

Potenje v glavo in nadzor

Osebno se že od nekdaj spopadam s težavami potenja in se pogosto močno potim. Med športanjem se mi to sploh ne zdi moteče, saj se ob tem počutim še bolje.

Preberi več

Kam na izlet z motorjem, če ste motorist začetnik?

V motorističnem svetu je občutek svobode in povezanosti s cesto, ki ga ponuja motor, neprekosljiv. Če ste motorist začetnik, se morda še spoznavate z dinamiko vožnje na dveh kolesih, zato je pomembno, da svoje prve izlete načrtujete premišljeno in varno. 

Preberi več

Naravna oblačila iz merino volne

Naravna oblačila iz merino volne so naravno zračna in uravnavajo telesno temperaturo. Odkrij čarobnobnost merino volne.

Preberi več

Potenje in higiena

Higiena ima ključno vlogo pri ohranjanju zdrave kože ter preprečevanju neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo ob potenju. Pravilna higiena telesa in oblačil je temeljni korak k doseganju svežine in samozavesti v vsakodnevnem življenju.

Preberi več

Merino volna za motoriste

Merino oblačila za motoriste so izjemno pomembna oblačila, saj zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi, udobjem in zmogljivost med samo vožnjo. 

Preberi več

Trajnostna oblacila alternativa hitri modi

Modna industrija je na področju potrošniškega blaga problematična predvsem zato, ker vsako sezono (ali že mikrosezono) predstavi novo kolekcijo, nove smernice ali pa prek razprodaj vabi kupce h kupovanju novih oblačil in modnih dodatkov.

Preberi več

Prednosti merino volne za motoriste

Naravne antimikrobne lastnosti volne preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav, kar je izjemno pomembno za motoriste, ki se med vožnjo intenzivno potijo.

Preberi več

Kako pogosto naj perem merino majico?

Vzdrževanje merino oblačila je izjemno preprosto, a kljub temu izjemno pomembno. Zakaj? Namreč s pravim vzdrževanjem podaljšate življenjsko dobo vaših merino oblačil, dlje ostanejo mehka in udobna.

Preberi več

Zgodovina merino volne

Merino volna ima dolgo in bogato zgodovino, ki sega več stoletij nazaj. Je sinonim za kakovostna oblačila, ki zagotavljajo udobje in toplino. 

Preberi več

Merino ovce

Ovca, žival, ki je mobilna in uživa rastline, ki drugim prežvekovalcem ne teknejo, je idealna spremljevalka človeka, saj zadovoljuje vse njegove osnovne potrebe po hrani in oblačilih. Že nekje okoli tretjega tisočletja pred našim štetjem so se ovce razširile po večjem delu Sredozemlja.

Preberi več

Kaj je merino volna?

Merino volna je naravno vlakno, ki ga gojijo merino ovce. Je tanjša in mehkejša od navadne volne, zaradi česar jo je enostavno nositi ob koži. In ko nosite volno, pridobite veliko koristi.

Preberi več

Zakaj izbrati oblačila iz merino volne?

Merino združuje stil, udobje in zmogljivost v popolni, čudežni harmoniji.

Preberi več

Naravna izbira z antibakterijskimi lastnostmi

Kako merino volni uspe, da ne zasmrdi? To je posledica strukture volnenih vlaken: njihova površina spominja na strešnike (sintetična vlakna so gladka), v katerih se bakterije težko zadržijo v njih. Te bakterije so odgovorne za ta vonj. Poleg tega se vlaga absorbira neposredno v vlakna merino volne, zaradi česar se na koži nabira manj potu.

Preberi več

Prednosti merino volne

Zakaj bi morali razmisliti o nakupu oblačil iz tega naravnega materiala? Merino volna dražja kot sintetični materiali. Ampak,...

Preberi več

Kaj kupiti iz merino volne, če je še ne poznate?

Moj prvi nakup je bila ena merino majica. Nosila sem jo na potovanju po Keniji, z njo osvojila Mt Kenyo in od takrat sem odvisna od merino volne. Posledično je vsa moja garderoba iz merino volne.

Preberi več

Merino volna in zdrava jetra

Zdravje jeter je povezano s srcem, možgani, imunskim sistemom, kožo in prebavili. Povezano je z dobrim spancem, uravnoteženjem ravni sladkorja v krvi, nižanjem krvnega tlaka, hujšanjem, dobrim videzom in bolj mladostnim počutjem.

Preberi več

Koliko privarčuješ če nosiš merino majico?

Z majico iz merino volne privarčuješ veliko energije in ne samo to, tudi veliko denarja.

Preberi več

Ali je merino volna trajnostna?

Merino volna je veliko bolj fina in mehkejša od navadne volne. Merino volna na vseh področjih prekaša bombaž in sintetiko. Preberi si kako vpliva na okolje.

Preberi več

Atopijski dermatitis in ekcem

Merino volna me navdušuje kamorkoli grem, katere koli težave imam. Navsezadnje, je le naraven material. Ampak, ali lahko pomaga tudi pri atopijskem dermatitisu? 

Preberi več