Kako pogosto naj perem merino majico? - Merino oblačila

Kako pogosto naj perem merino majico?

Vzdrževanje merino oblačil je izjemno preprosto, a kljub temu izjemno pomembno. Zakaj? Namreč s pravim vzdrževanjem podaljšate življenjsko dobo vaših merino oblačil, dlje ostanejo mehka in udobna.

Oblačila, v katerih se ne potimo pretirano, lahko oblečemo vsaj 10x preden damo v pranje. Kaj to pomeni? To pomeni da enostavno privarčujemo na času, energiji, vodi in detergentih. Nenazadnje tudi na našem času. Oblačila iz merino volne so najbolj vesela, če jih pustite da se operejo sama, na zraku.

Merino volna je zelo cenjen naravni material, ki se uporablja za izdelavo kakovostnih oblačil, vključno z merino majicami. Te majice so priljubljene zaradi svoje mehkobe, termoregulacijskih lastnosti in odpornosti proti neprijetnemu vonju. Da bi ohranili te lastnosti in podaljšali življenjsko dobo merino majice, je pomembno upoštevati pravilno nego in pranje.

Edinstvena struktura merino volne je občutljiva na nepravilno ravnanje med pranjem, zato je ključno upoštevati posebne smernice. Pravilno pranje bo ohranilo kakovost in trajnost merino majice ter omogočilo, da še naprej uživate v njenih prednostih. O trajnostnih oblačilih si preberi sledeči članek.

V nadaljevanju tega članka bomo raziskali smernice za pravilno pranje merino majic ter odgovorili na pogosta vprašanja, povezana s tem procesom. S pravilno nego lahko podaljšate življenjsko dobo svoje merino majice in še naprej uživate v vseh njenih prednostih. Hkrati pa če si v dilemi, kaj kupiti iz merino volne, si lahko prebereš tukaj.

prednosti merino volne ovca

Razumevanje lastnosti merino volne

Merino volna je visokokakovosten naravni material, pridobljen iz volne merino ovac. Ta volna se odlikuje po svojih posebnih lastnostih, ki jo naredijo priljubljeno izbiro za izdelavo oblačil, vključno z merino majicami. 

Ena izmed ključnih lastnosti merino volne je njena termoregulacijska sposobnost. Volna ima naravno izolativnost, ki ohranja toploto v hladnih pogojih in hkrati omogoča dihanje in odvajanje vlage v toplejših pogojih. To pomeni, da vas merino majica ohranja udobne v različnih vremenskih razmerah.

Poleg tega je merino volna tudi odporna proti neprijetnemu vonju. Zaradi svoje naravne antibakterijske lastnosti se manj navzame vonjav, kar pomeni, da lahko merino majico nosite večkrat brez skrbi. Poleg tega je volna izjemno vpojna in lahko absorbira vlago do 30% svoje teže, ne da bi se počutila mokro. To pripomore k ohranjanju svežine in suhosti kože tudi med telesno aktivnostjo.

Eno od pogostih vprašanj, ki se pojavlja je, kako pogosto naj perem merino majico. Ker se merino volna razlikuje od drugih vrst tkanin, je pomembno upoštevati posebna priporočila za nego, da ohranite kakovost oblačil. 

Ta priporočila niso nič posebna. Zaradi svoje mehkobe in nežnosti, je potrebno pri negi biti previden z načinom pranja, sušenja in uporabe detergentov.

Ker je merino volna občutljiva na pranje, je pomembno posebno negovati oblačila iz tega materiala. Pravilna nega ohranja mehkobo, obliko in druge prednosti merino majic ter podaljšuje njihovo življenjsko dobo. 

V naslednjih odstavkih bomo podrobneje raziskali pravilno pranje merino majic, da boste lahko brez težav uživali v njihovih prednostih dlje časa.

merino majica pranje

Smernice za pranje merino majice

Večina merino oblačil ima enako priporočilo: perite jih čim manj pogosto.

Pri Hope's Bivouac se zavedamo pomembnosti pranja in vzdrževanja merino majice in ostalih oblačil. Navodila vam pri vsakem nakupu skrbno priložimo. Navodila so v obliki knjižne kazalke, in jo lahko tudi naprej uporabljate. Navodila za vzdrževanje smo vam pripravili tudi na spletu.

[1]

Pri pranju merino majice je ključno upoštevati smernice, saj bodo ta oblačila ohranila svojo kakovost in trajnost. Priporočamo, da merino majice perete ločeno od drugih oblačil in skrbno sledite navodilom.

Pri uporabi detergentov je priporočljivo izbrati blage, neagresivne in brezalkalne detergente, posebej formulirane za volno ali občutljiva vlakna. Izogibajte se uporabi belil, mehčalcev in drugih kemičnih sredstev, saj lahko ti poškodujejo vlakna in zmanjšajo njihove lastnosti.

Pri ročnem pranju merino majic je priporočljivo uporabiti hladno vodo. Nežno stiskajte in gnetite majico, vendar se izogibajte močnemu drgnjenju ali trenju, saj to lahko poškoduje vlakna. Izperite jo temeljito in nežno ožemite, da odstranite odvečno vodo.

Če se odločite za pranje v pralnem stroju, uporabite nežen cikel za volno ali občutljivo perilo ter hladno vodo. Priporočljivo je, da majico obrnete na napačno stran, da zmanjšate trenje med oblačili. Uporabite tudi vrečko za perilo ali jih perite skupaj z drugimi oblačili iz merino volne.

Pomembno je izogibati se sušenju na neposredni sončni svetlobi ali v sušilnem stroju, saj visoka temperatura lahko poškoduje vlakna. Namesto tega sušite majico na ravni površini, stran od neposredne toplote.

S pravilnim pranjem in nego boste ohranili kakovost in trajnost svoje merino majice ter uživali v njenih prednostih še dolgo časa.

Pri pranju merino majice je pomembno uporabljati blage, naravne detergente, ki ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko poškodovala vlakna. Prav tako je priporočljivo ročno pranje ali uporaba nežnega cikla na pralnem stroju s hladno vodo.

[2]

Že leta uporabljam Sonettov olivni detergent za volno in svilo. Vsake toliko pa v pralni stroj v prostor za mehčalec, dodam še lanolin. Glede na to da je moja vsa garderoba iz merino volne, uporabljam v veliki večini samo detrgent za volno. Pralni prašek za preostala oblačila kupim samo dva - do tri krat letno po 1 kg. Perem pa za dve osebi, ki sta veliko aktivna.

[3] [4] 

 

rocno pranje merino

Frekvenca pranja merino majice

Manj pogosto pranje merino majice je lahko boljše za ohranjanje njene kakovosti in trajnosti. Merino volna ima naravne lastnosti, ki ji omogočajo, da se manj navzame neprijetnega vonja in umazanije v primerjavi z drugimi materiali. 

Zaradi tega je lahko pogosto pranje odveč in lahko negativno vpliva na vlakna ter zmanjša njihove edinstvene lastnosti.

Smernice glede pogostosti pranja merino majice se lahko razlikujejo glede na dejavnost in stopnjo umazanosti. V splošnem priporočamo, da merino majico operete le, ko je res potrebno. Na primer, če je majica izpostavljena močnemu potenju ali se umaže z umazanijo, je primerno, da jo operete.

Ko sem na motorističnem potovanju, majice, ki jo nosim med vožnjo, ne operem tudi po 10 dni. Vsak dan jo prezračim čez noč. Po 10 dneh jo operem na roke v hladni vodi. Takorekoč je oprana v dveh minutah.

Vendar pa v mnogih primerih merino majica ne zahteva pogostega pranja. Na primer, če jo nosite v zmernih temperaturah in za manj intenzivne aktivnosti, se lahko zgolj prezračevanje in sušenje na zraku pokažejo kot dovolj za osvežitev oblačila.

Priporočena frekvenca pranja se lahko razlikuje glede na različne scenarije. Če jo uporabljate pri športnih aktivnostih ali v vročem vremenu, kjer je večje potenje, bo morda potrebno pogostejše pranje. 

V takih primerih se priporoča, da majico operete po vsaki uporabi. Najbolje ročno.

Vendar pa za vsakodnevno nošenje v manj intenzivnih okoliščinah, kot so pisarniško delo ali vsakodnevne opravke, se lahko merino majico opere na vsakih nekaj nošenj ali celo manj pogosto, odvisno od individualnih potreb in stopnje umazanosti.

Pomembno je, da poslušate svoje telo in upoštevate splošna priporočila, vendar se prilagodite glede na svoje potrebe in udobje. S pravilno nego in pravilno frekvenco pranja boste ohranili kakovost in trajnost svoje merino majice ter še dolgo uživali v njenih prednostih.

rocno pranje merino 1

Sušenje in shranjevanje merino majice

Po pranju merino majico posušite na ravni površini, stran od neposredne sončne svetlobe ali vročine. Nikoli je ne sušite v sušilnem stroju, saj lahko to poškoduje vlakna. Ko je majica popolnoma suha, jo shranite zloženo na ravno površino ali obešeno na obešalnik, da se izogne ​​gubam.

Pravilno sušenje merino majice je ključno za ohranjanje njene oblike, mehkobe in kakovosti vlaken. Priporočljivo je, da majico posušite na ravni površini, kot je sušilni stojalo ali brisača. Poskrbite, da jo boste položili na ravno površino in jo nežno raztegnili v naravno obliko majice. Pomembno je tudi, da majico posušite stran od neposredne sončne svetlobe, saj lahko sončni žarki povzročijo razbarvanje ali poškodbe vlaken.

Izogibajte se sušenju merino majice v sušilnem stroju, saj visoka temperatura in mehansko gibanje v stroju lahko poškodujeta vlakna in zmanjšata njeno trajnost. Priporočljivo je, da merino majico sušite naravno, na zraku, kar bo prispevalo k ohranjanju njenih edinstvenih lastnosti.

Po pranju in sušenju je pomembno pravilno shraniti merino majico. Priporočljivo je, da jo zložite in shranite na suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe in virov toplote. Pravilno shranjevanje bo preprečilo morebitno deformacijo oblačila in ohranilo njegovo kakovost ter pripravljenost za naslednjo uporabo.

S pravilnim sušenjem in shranjevanjem boste podaljšali življenjsko dobo merino majice ter ohranili njeno kakovost in funkcionalnost za dolgo časa.

rocno pranje merino 12

Pravilna nega za dolgo življenjsko dobo

S pravilno nego lahko podaljšate življenjsko dobo svoje merino majice. Perite jo samo takrat, ko je res potrebno, in s tem ohranite njene edinstvene lastnosti. Prav tako bodite pozorni na morebitne madeže in jih odstranite čim prej, da preprečite trajno poškodbo tkanine.

Merino majico perite čim manj pogosto in upoštevajte priporočila glede pranja. S pravilno nego in upoštevanjem smernic ohranite kakovost, trajnost in vse prednosti oblačil iz merino volne.

rocno pranje merino 12

Pogosta vprašanja o pranju merino majice

Kaj lahko uporabim namesto blagega detergenta za pranje merino majice?

Priporočljivo je uporabiti blag detergent za pranje merino majice, ki ne vsebuje močnih kemikalij ali agresivnih sestavin. Namesto tega lahko uporabite tudi naravne alternative, kot so detergenti na osnovi rastlinskih sestavin ali celo naravna mila, ki so primerna za občutljiva oblačila.

Ali lahko perem oblačila iz merino volne skupaj z drugimi oblačili?

Priporočljivo je, da oblačila iz merino volne perete ločeno od drugih oblačil. To je zato, ker lahko trenje med oblačili med pranjem povzroči poškodbe vlaken in deformacijo merino majice. Da bi ohranili kakovost merino oblačil, je najbolje, da jih perete ločeno.

Ali lahko perem oblačila iz merino volne skupaj z drugimi oblačili?

Merino volna ima naravno elastičnost, ki omogoča, da majica ne zahteva likanja. Če pa želite likati majico, to storite pri nizki temperaturi in uporabite likalno krpo ali brisačo med likanjem, da zaščitite vlakna pred neposrednim stikom z likalno ploščo.

Kako dolgo traja, da se merino majica posuši na zraku?

Čas sušenja merino majice na zraku je odvisen od več dejavnikov, kot so temperatura in vlažnost zraka ter debelina in struktura tkanine. Na splošno pa merino majica običajno potrebuje dobro uro, da se popolnoma posuši na zraku. Za hitrejše sušenje lahko majico obesite na sušilno stojalo ali na mesto z dobro ventilacijo.

Ali je mogoče odstraniti madeže iz merino volne?

Da, madeže je mogoče odstraniti iz merino majice. Priporočljivo je, da madeže obravnavate čim prej. Uporabite blag detergent, ki je primeren za občutljiva oblačila, in sledite navodilom za odstranjevanje madežev.

Ali lahko perem oblačila iz merino volne skupaj z drugimi oblačili?

Da, madeže je mogoče odstraniti iz merino majice. Priporočljivo je, da madeže obravnavate čim prej. Uporabite blag detergent, ki je primeren za občutljiva oblačila, in sledite navodilom za odstranjevanje madežev.

Ali lahko merino majico perem v pralnem stroju s centrifugo?

Pralni stroj s centrifugo lahko povzroči prekomerno stresanje oblačil, kar lahko poškoduje vlakna merino majice. Zato je priporočljivo, da merino majico perete z nežnim ciklom na pralnem stroju brez centrifuge ali pa raje ročno perete.

Kako pogosto naj menjam merino majico, če je ne perem pogosto?

Merino volna ima naravno odpornost proti vonjavam in umazaniji, zato se majica ne umaže hitro in ne zahteva pogostega pranja. Če jo nosite samo enkrat ali dvakrat in ni vidnih znakov umazanije ali neprijetnega vonja, jo lahko ponovno uporabite. Prezračevanje majice na svežem zraku tudi pomaga ohranjati svežino.

Oblačila iz merino volne, ki jih nosim v službo, načeloma perem izjemno pogosto. Lahko trdim da samo en- do dvakrat na sezono. Po uporabi jih obesim v odprti omari, kjer se zračijo in z močjo zraka čistijo.

Kako pogosto naj perem merino majico, ki jo nosim pri športnih aktivnostih?

Pri športnih aktivnostih, kjer se poveča potenje, se lahko merino majica bolj umaže in nabere vonjav. V tem primeru je priporočljivo, da majico poskusite najprej oprati z zračenjem po vsaki uporabi, da ohranite higieno in svežino. Ko boste začutili da je majica umazana, jo operete pod tekočo vodo ali pa v pralnem stroju na programu za volno. 

V Romuniji sem šest dni zapored nosila eno merino majico, katero sem oprala v bistvu šele deveti dan, ko smo prispeli na obalo.

[1]

Kako pravilno shraniti merino majico med sezonskim premorom?

Če nameravate merino majico hraniti med sezonskim premorom, je najbolje, da jo operete in posušite. Nato jo zložite in shranite na suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe, v zračni omari, ki bo preprečila vdor prahu in drugih nečistoč. Zraven postavite tudi vrečko s sivko, da odganja mole.

[2]

Ali lahko uporabim običajen pralni prašek za pranje merino majice?

Običajni pralni praški pogosto vsebujejo ostre kemikalije in sestavine, ki niso primerne za občutljiva oblačila, vključno z merino volno. Priporočljivo je, da uporabite blag detergent, ki je posebej formuliran za pranje občutljivih tkanin, vključno z merino volno. Tako boste zagotovili, da majica ostane nežna, mehka in ohranja svoje edinstvene lastnosti.

[3]

rocno pranje merino 123

Še kratek zaključek

Pravilno pranje merino majic je ključnega pomena za ohranjanje njihove kakovosti, mehkobe in trajnosti. Zavedati se moramo edinstvenih lastnosti merino volne in občutljivosti teh oblačil, ki zahtevajo nežen pristop pri pranju. 

Upoštevanje smernic, uporaba blagih detergentov, pranje v hladni vodi ter izogibanje močnemu drgnjenju in sušenju v sušilnem stroju so ključni koraki za ohranjanje optimalnih lastnosti merino majic. 

Z rednim vzdrževanjem in skrbjo lahko podaljšamo življenjsko dobo teh oblačil ter uživamo v njihovi udobnosti in funkcionalnosti dlje časa. S spoštovanjem smernic za pranje in nego merino oblačil bomo zagotovili njihovo dolgotrajno uporabo ter ohranili njihovo prvotno kakovost.

Preostali merino blog zapisi

Darilo za valentinovo zanj

Darilo za valentinovo zanj lahko predstavlja pravi izziv, še posebej, če si želiš podariti nekaj resnično posebnega. Iščeš ideje, ki bi razveselile tvojega dragega in mu hkrati nudile nekaj edinstvenega, naravnega ter čarobnega. Kaj izbrati, da bo darilo resnično posebno?

Preberi več

Majice za motoriste iz merino volne

Majice za motoriste iz merino volne so postale moj zvesti sopotnik, ki mi je nudil udobje, zračnost in obenem ohranjal svežino – brez neprijetnih vonjav.

Preberi več

Merino oblačila ne oddajajo vonjav in ne smrdijo

Vem, da se naslednje bere neresnično: obstaja material, ki je naraven, v katerem ne smrdiš. Lahko ga nosiš več dni zapored brez pranja, s samo zračenjem. Po več dnevih oblačila preprosto opereš pod tekočo vodo na roke, posušiš in oblačila spet dišijo. 
Tudi sama sem dvomila. Dvomila v čarobne lastnosti merino volne. Ampak sem poskusila - najprej po lokalnih hribih, nato pa na 16 dnevnem potovanju v Keniji. Od hribov do morja - vedno v eni majici in dvojih spodnjih hlač.

Preberi več

Termoregulacija merino volne

Odkrijte, kako lahko termoregulacija telesa z merino volno postane del vašega vsakdana – udoben, eleganten in vedno prilagojen vašim potrebam.

Preberi več

Široki trakovi za ušesa iz merino volne

Ste tudi vi brez idej katero darilo za moškega ki ima vse izbrati? Ali pa iščete izvirno darilo? Naši široki trakovi za ušesa niso le modni dodatek, ti trakovi so idealno darilo za pohodnike, kolesarje, motoriste, smučarje in vse, ki cenijo vrhunsko kakovost.

Preberi več

Popolna oblačila za popotnike iz merino volne

Oblačila za popotnike iz merino volne so edinstvena izbira, saj s svojimi krasnimi naravnimi lastnostmi pričarajo vrhunsko udobje in posledično tudi zdravje.

Preberi več

Kako prati perilo da bo dišalo

Vonj ima velik vpliv na udobje nošenja perila. Ko se počutimo sveže in čisto, smo bolj sproščeni in imamo več samozavesti. To lahko vpliva na naše počutje in delovanje.

Preberi več

Težave s spanjem in motnje spanja

V zadnjem času vse bolj opažam, kako pomemben je za moje počutje kakovosten nočni spanec. K temu pripomorejo tudi ustrezna postelja, posteljnina in spodnja pižama.

Preberi več

Preležanine

Glavni vzrok je dalj časa trajajoč pritisk, ki ovira normalno prekrvavitev in povzroča nekrozo tkiva. Najpogosteje se pojavijo na predelih telesa, kjer so kosti bliže površini kože, kot so pete, komolci, križnica in boki.

Preberi več

Kapsulna garderoba: Minimalističen pristop iz merino volne

Kapsulna garderoba je način oblačenja, ki temelji na majhnem številu kakovostnih kosov, ki se med seboj dobro kombinirajo. Običajno vsebuje od 30 do 50 kosov oblačil, lahko pa tudi manj ali več.

Preberi več

Kreta potovanje z motorjem

Moje prvo daljše potovanje z motorjem je bilo na Kreto. Za Kreto sva se odločila, ker sem želela obiskati družino in prijatelje na poti. 

Preberi več

Hiperhidroza

Medtem ko je potenje naraven odziv telesa na povišano telesno temperaturo, pri ljudeh s hiperhidrozo ta proces presega običajne meje, neodvisno od zunanje temperature ali fizične aktivnosti.

Preberi več

Velebitska planinska pot

Za glavni dopust sva se z Marijanom odločila, da gremo prečit Velebit. Sej prehodit 170km v desetih dneh niti ni ne vem kaj. To pa že zmoremo!

Preberi več

Potenje med spanjem

Potenje med spanjem je pojav, ki ga mnogi ljudje izkusijo v različnih obdobjih svojega življenja.

Preberi več

Leopardji pes Bronco

Leopardji pes po imenu Bronco je postal direktor podjetja samo pol leta po skotitvi. Mlad, naiven in neumen z zelo občutljivim smrčkom za merino volno.

Preberi več

Merino volna in finost vlaken

Merino volna je znana po svoji raznolikosti, ki jo lahko razdelimo glede na finočo vlaken. Ta finoča se meri v mikronih, kjer manjša številka predstavlja tanjše in bolj mehko vlakno.

Preberi več

Kožne bolezni in oblačila

Kožne bolezni so raznolike narave in izvirajo iz različnih vzrokov. Koža je največji organ človeškega telesa in opravlja številne ključne funkcije, ki zagotavljajo naše zdravje in dobro počutje.

Preberi več

Sintetična vlakna

Primerjava med merino volno in sintetičnimi vlakni je ključnega pomena za potrošnike, ki želijo izbrati najboljši material za svoje potrebe, pa naj gre za oblačila, opremo ali domačo uporabo. 

Preberi več

Trajnostna moda v Sloveniji

Trajnostna moda ni le trend, ampak je osredotočena vizija za prihodnost modne industrije. V osnovi se nanaša na pristop k oblikovanju, proizvodnji in porabi oblačil, ki spoštuje okolje, ljudi in naravne vire.

Preberi več

Nadin bivak predstavitveni video

Lansko leto sem ustvarila svoj prvi predstavitveni video. Še sama ne morem verjeti, kako dobro se je izkazal, še posebej glede na to, da nisem imela preteklih izkušenj s tem. Vljudno vabljeni k ogledu - video je kratek in jedrnat.

Preberi več

Potenje v glavo in nadzor

Osebno se že od nekdaj spopadam s težavami potenja in se pogosto močno potim. Med športanjem se mi to sploh ne zdi moteče, saj se ob tem počutim še bolje.

Preberi več

Kam na izlet z motorjem, če ste motorist začetnik?

V motorističnem svetu je občutek svobode in povezanosti s cesto, ki ga ponuja motor, neprekosljiv. Če ste motorist začetnik, se morda še spoznavate z dinamiko vožnje na dveh kolesih, zato je pomembno, da svoje prve izlete načrtujete premišljeno in varno. 

Preberi več

Naravna oblačila iz merino volne

Naravna oblačila iz merino volne so naravno zračna in uravnavajo telesno temperaturo. Odkrij čarobnobnost merino volne.

Preberi več

Potenje in higiena

Higiena ima ključno vlogo pri ohranjanju zdrave kože ter preprečevanju neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo ob potenju. Pravilna higiena telesa in oblačil je temeljni korak k doseganju svežine in samozavesti v vsakodnevnem življenju.

Preberi več

Merino volna za motoriste

Merino oblačila za motoriste so izjemno pomembna oblačila, saj zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi, udobjem in zmogljivost med samo vožnjo. 

Preberi več

Trajnostna oblacila alternativa hitri modi

Modna industrija je na področju potrošniškega blaga problematična predvsem zato, ker vsako sezono (ali že mikrosezono) predstavi novo kolekcijo, nove smernice ali pa prek razprodaj vabi kupce h kupovanju novih oblačil in modnih dodatkov.

Preberi več

Prednosti merino volne za motoriste

Naravne antimikrobne lastnosti volne preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav, kar je izjemno pomembno za motoriste, ki se med vožnjo intenzivno potijo.

Preberi več

Kako pogosto naj perem merino majico?

Vzdrževanje merino oblačila je izjemno preprosto, a kljub temu izjemno pomembno. Zakaj? Namreč s pravim vzdrževanjem podaljšate življenjsko dobo vaših merino oblačil, dlje ostanejo mehka in udobna.

Preberi več

Zgodovina merino volne

Merino volna ima dolgo in bogato zgodovino, ki sega več stoletij nazaj. Je sinonim za kakovostna oblačila, ki zagotavljajo udobje in toplino. 

Preberi več

Merino ovce

Ovca, žival, ki je mobilna in uživa rastline, ki drugim prežvekovalcem ne teknejo, je idealna spremljevalka človeka, saj zadovoljuje vse njegove osnovne potrebe po hrani in oblačilih. Že nekje okoli tretjega tisočletja pred našim štetjem so se ovce razširile po večjem delu Sredozemlja.

Preberi več

Kaj je merino volna?

Merino volna je naravno vlakno, ki ga gojijo merino ovce. Je tanjša in mehkejša od navadne volne, zaradi česar jo je enostavno nositi ob koži. In ko nosite volno, pridobite veliko koristi.

Preberi več

Zakaj izbrati oblačila iz merino volne?

Merino združuje stil, udobje in zmogljivost v popolni, čudežni harmoniji.

Preberi več

Naravna izbira z antibakterijskimi lastnostmi

Kako merino volni uspe, da ne zasmrdi? To je posledica strukture volnenih vlaken: njihova površina spominja na strešnike (sintetična vlakna so gladka), v katerih se bakterije težko zadržijo v njih. Te bakterije so odgovorne za ta vonj. Poleg tega se vlaga absorbira neposredno v vlakna merino volne, zaradi česar se na koži nabira manj potu.

Preberi več

Prednosti merino volne

Zakaj bi morali razmisliti o nakupu oblačil iz tega naravnega materiala? Merino volna dražja kot sintetični materiali. Ampak,...

Preberi več

Kaj kupiti iz merino volne, če je še ne poznate?

Moj prvi nakup je bila ena merino majica. Nosila sem jo na potovanju po Keniji, z njo osvojila Mt Kenyo in od takrat sem odvisna od merino volne. Posledično je vsa moja garderoba iz merino volne.

Preberi več

Merino volna in zdrava jetra

Zdravje jeter je povezano s srcem, možgani, imunskim sistemom, kožo in prebavili. Povezano je z dobrim spancem, uravnoteženjem ravni sladkorja v krvi, nižanjem krvnega tlaka, hujšanjem, dobrim videzom in bolj mladostnim počutjem.

Preberi več

Koliko privarčuješ če nosiš merino majico?

Z majico iz merino volne privarčuješ veliko energije in ne samo to, tudi veliko denarja.

Preberi več

Ali je merino volna trajnostna?

Merino volna je veliko bolj fina in mehkejša od navadne volne. Merino volna na vseh področjih prekaša bombaž in sintetiko. Preberi si kako vpliva na okolje.

Preberi več

Atopijski dermatitis in ekcem

Merino volna me navdušuje kamorkoli grem, katere koli težave imam. Navsezadnje, je le naraven material. Ampak, ali lahko pomaga tudi pri atopijskem dermatitisu? 

Preberi več