Merino oblačila za motoriste - Merino oblačila

Welcome to merino shop. Made from merino enthusiast.

Zdaj, ko že verjetno veš, da potrebuješ samo dve majici za naslednji moto izlet, verjamem da si v dvomih. Ne skrbi, skupaj bomo raziskali, kako je to mogoče!

Motoristi in motoristke se zelo dobro zavedamo, kako pomembna so udobna in funkcionalna oblačila. Ne le da oblačila zagotavljajo zaščito pred vremenskimi vplivi, ampak tudi vplivajo na udobje in zmogljivost med vožnjo. 

Moje prvo motoristično potovanje je bilo ključno, da sem začela iskati oblačila, v katerih bi se počutila udobno in čisto. Nisem vedela katera in kakšna oblačila spakirati, da na potovanjih nebi smrdela a hkrati mi oblačila nebi zasedla polovico kufra na motorju.

Poskusila sem različne materiale - od bombaža do sintetike, a noben ni izpolnil pričakovanj. Leta 2015 mi je prijatelj John povedal da potuje samo z dvema majicama, dvema spodnjima hlačama in dvoje parov nogavic. Seveda sem dvomila da je to možno več dni in tednov. Ampak sem poskusila in spoznala, da so oblačila iz merino volne tisto, kar potrebujem za svoj način življenja.

Prednosti merino volne za motoriste

Združitev naslednjih prednosti merino volne omogoča motoristom in motoristkam, da se počutimo udobno, zaščiteno in suho med vožnjo. Merino majice in spodnje perilo predstavljajo odlično izbiro za motoriste, ki želijo združiti funkcionalnost, udobje in trajnost v enem.

[1]

OPTIMALNO UDOBJE

Merino oblačila ob stiku s kožo ponujajo edinstven občutek prijetnosti, ki ga lahko primerjate s toplim objemom. Ne glede na to, ali ste na dolgi vožnji ali kratki avanturi, vam merino oblačila omogočajo, da se počutite udobno in sproščeno

Njihova neverjetna mehkoba in zračnost omogočata koži, da diha, kar zagotavlja občutek svežine in udobja ves dan. Poleg tega je merino volna naravno elastična, kar pomeni, da se oblačila prilagodijo obliki vašega telesa, ne da bi pri tem omejevala vaše gibanje.

merino taking care

LAHKA IN PROSTORSKO UČINKOVITA

Merino oblačila so resnično izjema v svetu oblačil. Z njihovo lahkoto in zmožnostjo, da zložena zavzamejo zelo malo prostora, so idealna za potovanja, še posebej, če se odpravljate na moto izlet

Njihova lahka struktura pripomore k temu, da boste komaj opazili, da jih imate na sebi, medtem ko njihova prostorska učinkovitost pomeni, da zavzamejo le majhen del vaše prtljage. To je še posebej koristno, če potujete z omejenim prostorom ali če želite maksimalizirati prostor za druge bistvene stvari. 

Poleg tega njihova izjemna zračnost in sposobnost hitrega sušenja omogočata, da so pripravljena za nošenje v zelo kratkem času. Tako lahko vedno ostanete sveži in se počutite udobno, ne glede na to, kje ste ali kaj počnete.

merino breathable

VEČNAMENSKOST

Zaradi edinstvenih lastnosti merino volne so ta oblačila popolna izbira za skoraj vsako situacijo, ki jo lahko srečate na poti. Ne glede na to, ali se odpravljate na dolgo vožnjo s motorjem, na osvajanje gora ali pa samo na sprehod po mestu, merino oblačila ostanejo udobna in prilagodljiva za vse pogoje.

Termoregulacijske lastnosti merino volne omogočajo, da oblačila zadržijo toploto, ko je hladno, in sproščajo odvečno toploto, ko je vroče. To pomeni, da so merino oblačila idealna za uporabo skozi celo leto, pri čemer vam nudijo udobje in zaščito v vseh vremenskih razmerah.

Poleg tega merino oblačila zagotavljajo odlično zračnost in vlago-odvajalne lastnosti, kar pomeni, da ostanejo suha tudi med intenzivnimi fizičnimi aktivnostmi. Ta lastnost je še posebej koristna za motoriste, ki so lahko izpostavljeni dolgotrajni vožnji ali nenadnim vremenskim spremembam.

Merino oblačila so tudi lahkotna in zložljiva, kar pomeni, da ne zavzamejo veliko prostora v prtljagi. To omogoča, da jih enostavno vzamete s seboj na katero koli avanturo, ne da bi morali skrbeti za prekomerno težo ali prostor.

merino moisture-wicking

DOLGOTRAJNA SVEŽINA

Ena od ključnih prednosti merino volne je njena naravna antibakterijska lastnost, ki pomaga odpravljati neprijetne vonjave. Ta lastnost je izredno koristna za motoriste, ki preživijo več dni in tednov na poti

Oblačila iz merino volne lahko zato nosite več dni zapored, ne da bi se pojavil neprijeten vonj ali občutek mokrote. To pomeni, da vam merino oblačila omogočajo, da se počutite sveže in udobno, ne glede na to, kako dolgo ste že na poti

Poleg tega to pomeni, da lahko zmanjšate količino prtljage, saj vam ni potrebno nositi toliko rezervnih oblačil. Tako lahko uživate v svojih moto avanturah brez skrbi o pranju ali prekomerni prtljagi.

merino antibacterial

TERMOREGULACIJSKE LASTNOSTI

Merino volna je naravno odporna na temperaturne spremembe, kar ji omogoča edinstveno sposobnost termoregulacije. To pomeni, da lahko oblačila iz merino volne ohranjajo vaše telo pri optimalni temperaturi, ne glede na vremenske razmere.

Ko je hladno, so vlakna merino volne zmožna zadrževati telesno toploto, kar ustvarja toplo izolacijsko plast okoli vašega telesa. To vam omogoča, da ostajate topli in udobni tudi v hladnejših mesecih ali na hladnejših vožnjah.

Ko pa je vroče, merino volna pomaga pri odvajanju toplote in vlage od telesa. Njeni vpojni mikro-kanali omogočajo hitro izhlapevanje znoja, kar pomaga hlajenju telesa in preprečuje pregrevanje. Poleg tega so oblačila iz merino volne naravno zračna, kar povečuje ta učinek hlajenja.

Ne glede na to, ali se vozite po sončni cesti ali pa prečkate hladni gorski prelaz, oblačila iz merino volne bodo pomagala uravnavati vašo telesno temperaturo, s čimer boste ostali udobni in osredotočeni na vožnjo.

merino temperature regulating

MANJ OBLAČIL, VEČ PROSTORA = MANJ JE VEČ

Zaradi edinstvenih lastnosti merino volne, kot so odpornost proti neprijetnim vonjavam in sposobnost samočiščenja, je mogoče merino oblačila nositi več dni zapored, ne da bi jih bilo treba prati. To pomeni, da namesto, da bi  s seboj vzeli številne majice, potrebujete samo dve - eno za nošenje in eno za rezervo. 

Ne samo, da vam prihrani prostor v prtljagi, ampak tudi čas in energijo, ki bi ju porabili za pranje in sušenje oblačil. Poleg tega merino oblačila zavzamejo izjemno malo prostora in so lahka, kar omogoča večjo prostornost in manjšo težo prtljage. Na ta način lahko naredite več prostora za druge bistvene stvari, kot so orodje, prva pomoč, zemljevidi in druge potrebščine. Ta filozofija "manj je več" vam omogoča, da potujete bolj praktično, učinkovito in udobno.

merino self-cleaning

ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

Ena od izstopajočih lastnosti merino oblačil je njihovo enostavno vzdrževanje, ki je zelo pomembno za motoriste, ki so na moto izletu. Merino volna je naravno odporna na umazanijo in neprijetne vonjave, kar pomeni, da ne potrebuje pogostega pranja. Dejansko lahko oblačila iz merino volne nosite več dni zapored, ne da bi se pojavil neprijeten vonj. Konec dneva jih enostavno prezračite in že so oprana z močjo zraka.

Ko ste na poti, jih enostavno operete brez mil in detergentov pod tekočo vodo. Ko se vrnete domov, jih operete v pralnem stroju in se hitro sušijo na zraku. 

To pomeni, da lahko z minimalnim trudom ohranite svoja merino oblačila sveža in pripravljena na naslednjo motoristično avanturo. Poleg tega se merino oblačila ne mečkajo, kar pomeni, da jih lahko zlahka zložite in pospravite v svojo prtljago, ne da bi se morali skrbeti za gube. Tako enostavno vzdrževanje merino oblačil zagotavlja, da boste vedno videti urejeni in se počutili udobno, ne glede na to, kje ste na cesti.

merino natural clothes

Pa sem jo končno stestiral. Majica iz prave merino volne. Vredna vsakega centa. Imaš jo lahko cel dan na sebi. Zjutraj in zvečer prijetno greje, ob vročini ali intenzivnem športanju vpija tvoj znoj. Ne menjam več za nobeno drugo zvenečo znamko. Šivana in dizajnirana v SLO. - Peter Štangelj, Peter Veter - motorist

Posebni kroji majic za motoriste in motoristke

Obožujem vožnjo z motorjem, vendar sem vedno pogrešala funkcionalna oblačila. Iskala sem oblačila, ki bi me grela, ko je hladno, in hladila, ko je vroče, ter, kar je najpomembneje, oblačila, v katerih se ne bi počutila neprijetno zaradi vonjav. Nenehno preoblačenje med vožnjo mi je povzročalo neudobje in s tem tudi zapravljalo dragocen čas. Hladni prelazi so predstavljali poseben izziv.

Ko sem odkrila merino volno, sem rešila polovico svojih težav. Kljub temu pa nisem bila popolnoma zadovoljna. Nisem našla oblačil s krojem, ki bi bila posebej prilagojena za nas, motoriste. Zato sem se odločila, da ustvarim svojo linijo oblačil - posebej oblikovano za udobje in zdravje motoristov. Hkrati ponuja tudi široko paleto možnosti za tiste, ki po napornem dnevu na motorju hrepenijo po objemu merino volne.

Moje majice so posebej oblikovane za motoriste. Z oprijetim in podaljšanim krojem so odlične kot prvi sloj oblačil. Še več, dodala sem jim podaljšan hrbtni del, da bi zagotovila, da vas ne bo zeblo in da vam veter ne bo prodrl v križ.

Zahvaljujoč merino volni, se lahko poslovite od neprijetnih vonjav med vožnjo.

Hej Nada, upam, da si dobro? Mi smo se ravno vrnili iz Dalmacije in priznam, nisem ti verjela!!! Nisem ti verjela, da mi v majici iz Merino volne ne bo vroče. Nisem verjela, da majica ne zasmrdi. Nisem verjela, da jo bom lahko nosila cel teden in v njej uživala. In nisem verjela, da je tako zelo krasna! Dokler nisem poskusila!!! Hvala ti!!! Zelo sem ti hvaležna za tako dragocen darilo, ki ga zdaj potrebujejo še ostali družinski člani. S tako opremo je veliko lažje potovati in "hribovati". Hvaležna sem, da sem te spoznala, saj imaš res plemenito poslanstvo. Verjamem, da ga bodo ljudje slej ko prej prepoznali. Uživaj v poletju. - Monika Golob Sluga

Spodnje perilo iz merino volne za motoriste in motoristke

Spominjam se dneva, ko sva se z motorji odpravila na morje. Bilo je vroče in občutila sem silno potrebo po stranišču. Zaradi vročine in potenja sem se mučila z oblačenjem hlač - oh, kako sem si želela pajkic, ki bi mi ponudile hlajenje, a hkrati ohranile toploto.

Na trgu sem odkrila pajkice iz merino volne, vendar so vse imele nizek pas in elastiko, ki je bila popolnoma neudobna za nas ženske, še posebej v tistih dneh, ko si želimo predvsem udobja. Nizek pas je pritiskal na moje ledvice in me je silil, da sem nosila dve majici - eno sem potisnila v hlače, drugo pa sem oblekla čez. Rezultat? Preprosto mi je bilo prevroče.

Tako sem se odločila, da pajkicam vdihnem malo lastne preobrazbe. Obogatila sem jih z različnimi dolžinami in visokim, dvojnim pasom, ki nežno objame in ščiti.

Oblikovala sem tudi merino spodnje perilo za motoriste, ki je neverjetno lahko in udobno. Izdelano je tako, da se popolnoma prilega telesu, kar omogoča svobodno gibanje med vožnjo. Poleg tega ima merino spodnje perilo antibakterijske lastnosti, kar preprečuje neprijeten vonj, ki se lahko nabira med dolgotrajno uporabo motorističnih oblačil.

Merino majice in spodnje perilo so zato odlična izbira za motoriste, ki si želijo udobno in kakovostno opremo za motoriste za svoje potovanje. Z merino oblačili se boste lahko osredotočili na uživanje v vožnji po najlepših cestah za motoriste, medtem ko vas bo oblačilo varno in udobno zaščitilo pred vremenskimi vplivi.

Nogavice iz merino volne

Preden sem odkrila čar merino volnenih nogavic, so bile moje izkušnje z nogavicami v motorističnih čevljih vse prej kot prijetne. Od predebelih, previsokih, pretankih, prenizkih, ... preprosto niso ustvarjale tistega pravega, udobnega občutka. Hkrati so pa po samo enem dnevu smrdele in imela sem vedno mokre noge.

Prav tako sem za vsak dan potrebovala nov par nogavic, kar je pomenilo precejšnjo količino prtljage - še posebej, ko sem najraje potovala samo z zadnjim kovčkom.

Zato sem se odločila, da vam ponudim različne modele nogavic. Od tanjših do debelejših, vključno z nizkimi modeli. Ko se odpravim na moto turo, imam vedno en par nogavic za motoristične čevlje - ob koncu dneva jih preprosto prezračim in jih lahko ponovno nosim. Dodaten par pa je vedno pri roki za pohodniške čevlje, če se odločim za pohod v hribe ali preprosto raziskovanje okolice.

Treba je poudariti, da merino volnene nogavice ne morejo biti izdelane izključno iz merino volne, zato so te nogavice mešanica, ki zagotavlja, da ohranijo svojo obliko in ne zdrsijo v čevlje. Tako ponujajo popolno ravnovesje med udobjem, funkcionalnostjo in vzdržljivostjo.

Udobna, funkcionalna in elegantna oblačila tudi po moto izletu

Zakaj bi merino volno nosili zgolj na motorju? Ko se enkrat predamo njenemu mehkemu objemu, želimo več. Več tega udobja, več te nežnosti. Merino volna nas popolnoma prevzame. Tudi mene je.

Moje telo se je razvadilo na to prefinjeno nežnost in zdaj zahteva izključno merino volno. Zato sem se odločila, da vam ponudim oblačila, ki jih lahko oblečete po moto turi, ko si želite sprostitve in udobja.

Posebej sem oblikovala tudi krilo za ženske, ki ga lahko nosite na tri različne načine - idealno za potovanja in trenutke, ko želite izžarevati eleganco. Je popolna dopolnitev vašega garderobnega arzenala, ko želite biti še posebej očarljive.

Merino volna, čudež narave

Če še vedno dvomiš, bodi brez skrbi. Prvi korak je majhen, a izjemno pomemben. Izberi svojo prvo majico iz merino volne in dovoli, da te prevzame njena edinstvena čarobnost. Spoznaj in občuti to magično izkušnjo, ki jo ponuja merino - ko jo enkrat preizkusiš, … postaneš enostavno odvisen od nje.

Da bi ti olajšala vzdrževanje tvojih novih merino oblačil in zagotovila njihovo dolgotrajnost, sem pripravila tudi natančna navodila za vzdrževanje. Ta navodila ti bodo pomagala pri skrbi za tvoja merino oblačila, da bodo ostala čudovita in udobna še dolga leta.

Merino blog in podcast

Poleg ponudbe merino oblačil, bi te rada povabila, da se potopiš v svet merino volne preko merino bloga in podcasta. Ta prostor sem namenila pisanju o merino volni, deljenju dragocenih informacij, razbijanju mitov in odgovarjanju na pogosta vprašanja. Blog sem pripravila z namenom, da bi te opremila z znanjem in te podprla na tvoji poti odkrivanja merino volne.

Če se soočaš z dvomi, naj te potolažim: popolnoma naravno je, da imaš vprašanja in zadržke. Zato sem tukaj, da ti pomagam premagati te dvome. Razumem, da je prehod na merino oblačila lahko velika odločitev, in z veseljem ti stojim ob strani, da bo ta prehod čim bolj nežen.

Odkrij svet merino volne in se pusti navdušiti nad njenimi neverjetnimi lastnostmi. Veselim se tvojih vprašanj in pogovora o tem, kako lahko merino volna obogati tvoje življenje.

We automatically place necessary cookies on your device when you visit our website so that our website may be displayed and function properly. We may also place non-necessary analytical and marketing cookies on your device if you choose the “Accept All” option. These cookies collect and analyse different information about your interactions with our website and other websites for targeted advertising purposes.

Please click the Accept All button to agree to the use of all types of cookies or opt out of non-essential cookies by clicking Reject All. See our Cookie Policy to learn more.

×
Managing cookies on the Merino oblačila website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.